De lange preinfusie
- cremalover
- Berichten: 6427
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: De lange preinfusie
Berichtdoor fransg » zo 03 mar 2024, 09:38
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: De lange preinfusie
Berichtdoor Drankdier » zo 03 mar 2024, 10:24
Dat is meteen iets wat ik me al een tijdje afvraag bij levers.
Hoe doen jullie dat qua timing? Ik ben gewend met vibratiepomp te werken en dan hanteer je 30 seconden vanaf wanneer je de pomp aanzet als vuistregel.
Maar met levers start je de timer wanneer je pre infusie klaar is dan neem ik aan?
Hoe doen jullie dat qua timing? Ik ben gewend met vibratiepomp te werken en dan hanteer je 30 seconden vanaf wanneer je de pomp aanzet als vuistregel.
Maar met levers start je de timer wanneer je pre infusie klaar is dan neem ik aan?
Re: De lange preinfusie
Berichtdoor fransg » zo 03 mar 2024, 10:32
Hangt af van van alles, daar ben je vrij in, wat maar super lekker smaakt.Maar met levers start je de timer wanneer je pre infusie klaar is dan neem ik aan?
De PNG boontjes die ik van de week had gaven een langzame pre-infusie, dan verschenen de druppeltjes langzaamaan en liet ik de hefboom omhoog komen als na een second of 5 de pre-infusie klaar was, de Ethiopische boontjes laten een ander beeld zien, de eerste druppels verschijnen heel snel en als ik dan de hefboom omhoog breng en de volle extractiedruk komt erop, dan drukt de puck wat meer samen, is de flow ook langzamer en komt het er evengoed met 30g in 30s in het kopje.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: De lange preinfusie
Berichtdoor bobbee » zo 03 mar 2024, 11:01
Met een pompmachine kun je ook vertoning starten vanaf eerste drup of aanzetten van de pomp.Dat is meteen iets wat ik me al een tijdje afvraag bij levers.
Hoe doen jullie dat qua timing? Ik ben gewend met vibratiepomp te werken en dan hanteer je 30 seconden vanaf wanneer je de pomp aanzet als vuistregel.
Maar met levers start je de timer wanneer je pre infusie klaar is dan neem ik aan?
Met een lever moment dat je de hendel naar beneden haalt of vanaf eerste drup.
Smaak bepaald ongeacht de timing.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: De lange preinfusie
Berichtdoor Leinad » zo 03 mar 2024, 13:54
Precies, en als je timing belangrijk vindt houd je gewoon 1 werkwijze aan. Kies ergens voor en doe dat in het vervolg ook zo. Maar bij zo'n grote lever heb ik zelf het stramien een beetje losgelaten van wat ik gewend was met mijn voorgaande rotatie- en vibratiepompen. Ik time zelf nooit meer, tenzij ik iets wil testen, of iets wil veranderen aan de smaak. Meestal lukt dat simpelweg door iets fijner of grover te malen.Met een pompmachine kun je ook vertoning starten vanaf eerste drup of aanzetten van de pomp.Dat is meteen iets wat ik me al een tijdje afvraag bij levers.
Hoe doen jullie dat qua timing? Ik ben gewend met vibratiepomp te werken en dan hanteer je 30 seconden vanaf wanneer je de pomp aanzet als vuistregel.
Maar met levers start je de timer wanneer je pre infusie klaar is dan neem ik aan?
Met een lever moment dat je de hendel naar beneden haalt of vanaf eerste drup.
Smaak bepaald ongeacht de timing.
Ik moet wel bekennen dat ik zelden van boon wissel, misschien scheelt dat.
Profitec Pro 800 | La Pavoni Europiccola v2.4 en v2.5
ibrik|Bialetti moka express|Cleverdripper|Aeropress|french press|melitta|V60
ibrik|Bialetti moka express|Cleverdripper|Aeropress|french press|melitta|V60
Re: De lange preinfusie
Berichtdoor omeCo » zo 03 mar 2024, 13:55
Ik heb een min of meer vast ritueel. Hevel omlaag, seconde of 10 wachten en dan de hefboom rustig laten opkomen. Vervolgens, als de koffiestraaltjes dunner worden en naar elkaar toe buigen, haal ik het kopje/de kopjes weg. En voila, opnieuw is een wonder geschied.
Re: De lange preinfusie
Berichtdoor GuidovW » zo 03 mar 2024, 19:47
Met m’n La Pavoni pas ik eerst actieve pre infusie op 2 bar toe, totdat de onderkant van de puck redelijk verzadigd is.
Daarna ga ik melk opschuimen, met ondertussen passieve pre infusie.
Totaal kan dat wel een minuut of langer duren, voordat ik het shot trek.
Ondertussen heb ik ook een geveerde lever, daar moet ik nog een goede workflow in vinden.
Daarna ga ik melk opschuimen, met ondertussen passieve pre infusie.
Totaal kan dat wel een minuut of langer duren, voordat ik het shot trek.
Ondertussen heb ik ook een geveerde lever, daar moet ik nog een goede workflow in vinden.
Gr, Guido
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
Re: De lange preinfusie
Berichtdoor HuibN » zo 24 mar 2024, 16:13
Ben er volop mee aan het experimenteren op mijn nieuwe Nurri Leva
Er zit ook een pressensor op waarmee op mijn Ipad of Iphone het mooi kan volgen.
De pre-infusie kan ik regelen tot 6 bar
BTW. De link van de video werkt niet
Er zit ook een pressensor op waarmee op mijn Ipad of Iphone het mooi kan volgen.
De pre-infusie kan ik regelen tot 6 bar
BTW. De link van de video werkt niet
Nurri Leva / Lagom P64 / IKAWA roaster
Re: De lange preinfusie
Berichtdoor HuibN » zo 24 mar 2024, 16:34
Nurri Leva / Lagom P64 / IKAWA roaster
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign