Londinium 1
Re: Londinium 1
Berichtdoor Midas » zo 10 feb 2013, 22:36
Jij de machine en zij de foto's
Blijft overigens jammer dat jij nooit met een strega hebt gewerkt.
Ik ben benieuwd naar het verschil in 'gevoel'.
Er zijn allemaal lovende verhalen over de Strega maar mijn vriendin raakt hem niet aan..... niet handig dus.
Re: Londinium 1
Berichtdoor fransg » zo 10 feb 2013, 22:52
En als ze bij de fabriek zouden denken "hee, een mooie serie voor reclamemateriaal" dan komt het er doorgaans op neer dat ze daar dan een lokale fotograaf voor inhuren en dat mag wat kosten want die is van een reclamebureau, bijvoorbeeld.
Zit ik niet mee. Als ik wat wil weten of denk verdomd hoe krijg ik dat zijpaneel er na een foto weer op, dan kan ik wel naar Londinium bellen, als is het diep in de nacht en dan komt het voor mekaar. Dus het mes snijdt wel aan veel kanten tegelijk zoals dat heet
Ja de Strega leek me het einde, een poosje geleden. Ik geloof dat de man bij wie ik de Microcimbali kocht er een had staan. Maar ik heb er toen niet mee gewerkt en ik wist er ook nog veel te weinig vanaf. Wat ik ervan begrijp kun je door de combinatie met de pomp wel van alles uithalen met pre-infusie, ook als je er nog eens een dimmer aanhangt. Lijkt me een soort super-Lusso. Met de Lusso kun je ook hele goeie shots maken, als je de handigheid eenmaal hebt. Al heb ik wel de indruk dat ik nu met de HG One / L1 combinatie meer details helder kan proeven. Met de beste shots uit de Lusso kon ik genieten van de zuur-zoet-zout-bitter combinaties van het smaakwiel zeg maar, nu begin ik te zien / proeven wat er bedoeld wordt met de woorden in de ringen daaromheen, waar het gaat om kruidig, fruit, noot en dergelijke. Dat kan ook gewoon zijn doordat ik weer verder ben maar ik heb het idee dat het zonder-omhaal werken met deze spullen die veel smaak naar voren brengen ook echt wat moois oplevert.
Mijn vriendin bij wie de Rocket nu al een poos staat heeft hem ook nog niet aangeraakt terwijl ze in haar studententijd wel met dergelijke machines werkte in een café.
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Londinium 1
Berichtdoor cremalover » zo 10 feb 2013, 23:17
Ik heb met een Idrocompresso gewerkt.De Boscogroep voelt anders aan dan de Strega groep.Ten eerste solider.Dat komt door de vaste lagering.Zit geen beweging in.En op een of andere manier voel je ook dat de groep zwaarder is.je hebt toch wel een deal kunnen maken met je londinium?
Jij de machine en zij de foto's
Blijft overigens jammer dat jij nooit met een strega hebt gewerkt.
Ik ben benieuwd naar het verschil in 'gevoel'.
Er zijn allemaal lovende verhalen over de Strega maar mijn vriendin raakt hem niet aan..... niet handig dus.
Re: Londinium 1
Berichtdoor Spironski » ma 11 feb 2013, 01:21
Het zal zeker te maken hebben met een ontwikkelende smaak. Ikzelf denk ook al die "perifere" smaken te kunnen onderscheiden, terwijl mijn machinerie toch maar bestaat uit een -zij het grote- platteschijvenmaler en een alledaagse E61 prosumer.. Met de beste shots uit de Lusso kon ik genieten van de zuur-zoet-zout-bitter combinaties van het smaakwiel zeg maar, nu begin ik te zien / proeven wat er bedoeld wordt met de woorden in de ringen daaromheen, waar het gaat om kruidig, fruit, noot en dergelijke. Dat kan ook gewoon zijn doordat ik weer verder ben maar ik heb het idee dat het zonder-omhaal werken met deze spullen die veel smaak naar voren brengen ook echt wat moois oplevert.
Maar zeker geloof ik ook dat het een stuk aan de apparaten ligt. Vaak is het toch zo bij die echt heel mooie apparatuur, of het nu gaat om een camera met lenzen, een prachtige versterker met geweldige luidsprekers, of zoals hier espresso-apparaat en maler, dat je op het laatst net die subtiele details, diepte, kleuren en nuances naar voren weet te halen die je daarvoor niet tegenkwam?
Het gaat dan absoluut gezien misschien om niet eens zo heel veel, maar het zijn wel die "laatste procenten" die je zoveel genot kunnen geven.
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Londinium 1
Berichtdoor cremalover » ma 11 feb 2013, 06:51
Ik durf het nog sterker te stellen.Nl dat het grootste deel zelfsuggestie is.Zeker als de apparatuur nieuw is.Ik merk het bij iedere nieuwe aankoop die ik gedaan heb.Als ik dan achteraf twee apparaten wat intensiever met mekaar ga vergelijken is het verschil minder.Ik hoop binnenkort een Bosco Sorrento te gaan testen.Neem mijn eigen bonen mee en ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken.Zelfde groep weer als de L1.Het zal zeker te maken hebben met een ontwikkelende smaak. Ikzelf denk ook al die "perifere" smaken te kunnen onderscheiden, terwijl mijn machinerie toch maar bestaat uit een -zij het grote- platteschijvenmaler en een alledaagse E61 prosumer.. Met de beste shots uit de Lusso kon ik genieten van de zuur-zoet-zout-bitter combinaties van het smaakwiel zeg maar, nu begin ik te zien / proeven wat er bedoeld wordt met de woorden in de ringen daaromheen, waar het gaat om kruidig, fruit, noot en dergelijke. Dat kan ook gewoon zijn doordat ik weer verder ben maar ik heb het idee dat het zonder-omhaal werken met deze spullen die veel smaak naar voren brengen ook echt wat moois oplevert.
Maar zeker geloof ik ook dat het een stuk aan de apparaten ligt. Vaak is het toch zo bij die echt heel mooie apparatuur, of het nu gaat om een camera met lenzen, een prachtige versterker met geweldige luidsprekers, of zoals hier espresso-apparaat en maler, dat je op het laatst net die subtiele details, diepte, kleuren en nuances naar voren weet te halen die je daarvoor niet tegenkwam?
Het gaat dan absoluut gezien misschien om niet eens zo heel veel, maar het zijn wel die "laatste procenten" die je zoveel genot kunnen geven.
Maar andere factoren werken naar mijn mening veel sterker .Zo bijvoorbeeld leeftijd van de koffie.
Drink nu een cappu van bonen die 8 dagen oud zijn.De verandering die de bonen de laatste twee dagen in smaak doorgemaakt hebben is verbazingwekkend.
Maar met de HG One 83mm en L1 kun je nu wel het materieel uitsluiten.This is it.Er is niets meer boven.
Als je bonen vers zijn en het smaakt niet weet je een ding nu zeker.Nl dat je er niets van kunt.
Re: Londinium 1
Berichtdoor @3aan » ma 11 feb 2013, 11:12
Is dat ten Favore of ..... ?
Maar andere factoren werken naar mijn mening veel sterker .Zo bijvoorbeeld leeftijd van de koffie.
Drink nu een cappu van bonen die 8 dagen oud zijn.De verandering die de bonen de laatste twee dagen in smaak doorgemaakt hebben is verbazingwekkend.
Maar met de HG One 83mm en L1 kun je nu wel het materieel uitsluiten.This is it.Er is niets meer boven.
Als je bonen vers zijn en het smaakt niet weet je een ding nu zeker.Nl dat je er niets van kunt.
Persoonlijk vindt ik de meeste bonen pas echt op smaak na een week+ dat is ook te merken na de reacties van m'n vrouw dan wordt de echte optimale smaak na een week of drie na branding weer minder, dit gebeurt geleidelijk.
Ook mij overkomt het natuurlijk weleens dat ik te laat ben met branden en dan merk je dat soort dingen het beste op.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Londinium 1
Berichtdoor Erik82 » ma 11 feb 2013, 11:54
Re: Londinium 1
Berichtdoor kilo » ma 11 feb 2013, 14:59
Ben eigenlijk wel benieuwd hoe het bij jullie zit m.b.t de verhouding matige, goede en excellente shots..
Bij mij schat ik dat op 30/50/20.
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Londinium 1
Berichtdoor cremalover » ma 11 feb 2013, 15:14
Re: Londinium 1
Berichtdoor Erik82 » ma 11 feb 2013, 15:27
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 19 gasten
Onze partners
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.