yes!Maar de koffie is heerlijk en daar gaat het om.
La Pavoni Beginner (need some help)
Re: La Pavoni Beginner (need some help)
Berichtdoor fransg » wo 19 dec 2018, 22:20
Re: La Pavoni Beginner (need some help)
Berichtdoor dirk020 » do 10 jan 2019, 18:26
Simon Levelt is een prima zaak alleen niet voor koffie, ik koop er wel 's losse thee, niks mis mee
Ik had niet verwacht dat simonlevelt geen goede zaak zou zijn, gezien het Een koffie speciaalzaak is!
Ha! Ik neem m'n woorden terug: Vorige week was de koffie in de werkplaats op, Smeraglia op de Kinkerstraat was dicht en 't Italiaanse koffiewinkeltje op de Joodenbreestraat had geen bonen meer, wat nu?
Effe doorgereden naar Simon Levelt en daar een pondje bonen gekocht van hun model 'Roma' (https://www.simonlevelt.nl/espresso-roma) en na wat geklooi met de maler moet ik zeggen dat 't niet tegenvalt, sterker nog, best lekker!
Wel een stuk prijziger dan de bonen die ik bij Smeraglia haal dus als de Roma's op zijn gaan we weer terug naar de Caffe Trombetta Gusto Bar. Net zo makkelijk
Ben wel naar 12 gram gegaan (La Pavoni pre millennium) iets fijner gaan malen. Bevalt uitstekend en ook nog 's goed voor de portemonnaie
Re: La Pavoni Beginner (need some help)
Berichtdoor Erik82 » do 10 jan 2019, 19:19
Iemand die nog nooit iets anders dan zalm uit de vriezer van de Lidl heeft gegeten zal dit best goed vinden maar een vishandelaar die verstand van vis heeft zal daar toch echt een ander oordeel over geven.
Re: La Pavoni Beginner (need some help)
Berichtdoor dirk020 » vr 11 jan 2019, 18:19
Ik ben er eentje van "Proef alles, behoud het goede" dus heb ik wel degelijk 'echt goede bonen' geprobeerd, bonen van onafhankelijke branders maar de meeste vind ik geen lekker resultaat opleveren: doorgaans veel te hoog in de zuren. De enige 'echt goede bonen' kocht ik van een forumlid hier maar omdat ik naast er eentje van "Proef alles, behoud 't goede" ook een gemaksmens ben + ook nog andere hobbies heb ben ik bij de Caffe Trombetta Gusto Bar blijven hangen, Smeraglia zit bij mij nou eenmaal om de hoek .Als je al niet al te beste bonen gewend bent zal het vast goed smaken. Als je wel echte goede bonen gewend bent is het toch een heel ander verhaal.
Iemand die nog nooit iets anders dan zalm uit de vriezer van de Lidl heeft gegeten zal dit best goed vinden maar een vishandelaar die verstand van vis heeft zal daar toch echt een ander oordeel over geven.
Het is een leuke bezigheid om de beste combi boon-machine uit te vogelen, iets waar ik toch wel voldoening uit haal maar om mij te piepelen wegens mijn voorkeur vind ik niet zo kies
Re: La Pavoni Beginner (need some help)
Berichtdoor Erik82 » vr 11 jan 2019, 18:46
Re: La Pavoni Beginner (need some help)
Berichtdoor bvds » vr 11 jan 2019, 20:06
Die aangehaalde melange bevat 70% robusta. Verwacht dat de oliespatjes zichtbaar zijn. Gewoon andere stijl.
En dat mag! Een groot deel van Italie doet het al decennia zo. Als het even kan met een schepje suiker...
Inderdaad, verse koffie is het zeker niet. Bijna net zo vers als SL. Overigens is i.v.m. dat type koffie is bijna alles te zuur, dus dat snap ik wel.
Voor ieder wat wils. Dat is mooi.
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Re: La Pavoni Beginner (need some help)
Berichtdoor Erik82 » za 12 jan 2019, 14:00
Daarnaast heb ik goed contact met de eigenaar van SL hier in de buurt en heeft deze een paar keer een nieuwe zak speciaal voor mij open gemaakt om me van verse koffie te voorzien. Op de aangeleverde zakken staat namelijk wel een branddatum en die was in die gevallen max 5 dagen oud. Ook in die gevallen is de kwaliteit van Fascino nog beter dan van SL, zelfs voor de pittigere robusta blends.
Re: La Pavoni Beginner (need some help)
Berichtdoor bvds » za 12 jan 2019, 15:40
Echter als je met een Pavoni stoomdruk hebt dan kan je temperatuur eigenlijk niet te laag zijn. Dus dat zal de reden voor de zure smaak niet zijn.
De Italian espresso blend van Fascino heeft wel wat robusta dacht ik, maar geen 70%. Zo zuurarm als een Zuid-Italiaanse melange krijg je het eigenlijk niet.
Ik denk echt dat het referentiekader is. Want inderdaad is er maar weinig verse koffie zuur te noemen...
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Re: La Pavoni Beginner (need some help)
Berichtdoor Tommie » za 12 jan 2019, 21:29
Ik begrijp dus van bovenstaand dat zwaar gebrande koffie de minste kans van zuurheid heeft?
Verder heb ik het stoomkopje van tije geregeld, en mijn melkschuim game is echt best goed geworden!!! Zal het binnenkort is filmen dan zien jullie wss snel wat ik kan verbeteren vooralsnog dank heeft echt veel geholpen wat jullie hebben verteld.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: La Pavoni Beginner (need some help)
Berichtdoor dirk020 » za 12 jan 2019, 22:37
O jee, ik zie dat mijn vorige post niet volledig was. Hier de zin die ik wilde schrijven:Ik verwacht gewoon dat er iets mis is bij Dirk. Het kan niet zo zijn dat alle verse bonen zuur zijn dus moet het probleem ergens anders zitten, zelfs als je alleen van hele donkere branding houdt.
Ik ben er eentje van "Proef alles, behoud het goede" dus heb ik wel degelijk 'echt goede bonen' geprobeerd, bonen van onafhankelijke branders maar de meeste vind ik geen lekker resultaat opleveren: doorgaans veel te hoog in de zuren. De enige keer dat ik wèl een voor mij aanvaardbaar resultaat boekte met 'echt goede bonen' was met de bonen die ik kocht van een forumlid hier maar omdat ik naast er eentje van "Proef alles, behoud 't goede" ook een gemaksmens ben + ook nog andere hobbies heb ben ik bij de Caffe Trombetta Gusto Bar blijven hangen, Smeraglia zit bij mij nou eenmaal om de hoek .
Sorry voor de verwarring
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 27 gasten
Onze partners
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.