Probe diameter

Gebruikersavatar
Marcje
Berichten: 334
Lid geworden op: wo 17 aug 2016, 20:42
Locatie: Waalre

Re: Probe diameter

Berichtdoor Marcje » ma 08 okt 2018, 12:08

Zekers :-)
Dan zal ik ook even een batch draaien met de oude er nog is; ben ook wel benieuwd naar het gemeten verschil.
dus...

Gebruikersavatar
Marcje
Berichten: 334
Lid geworden op: wo 17 aug 2016, 20:42
Locatie: Waalre

Re: Probe diameter

Berichtdoor Marcje » do 18 okt 2018, 21:44

Nou, het nieuwe duplex thermokoppel zit erin en komt mooi binnen op de Toper, alsmede de Temperatuur logger, maar die laatste wil opeens niet meer met Artisan praten. Er is blijkbaar iets omgevallen bij de upgrade naar resp Mojave en Artisan 1.5...
Grrrrrr....
dus...

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 5995
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Probe diameter

Berichtdoor fransg » do 18 okt 2018, 22:24

Welke logger precies wil niet communiceren? Heb je een oudere Artisan versie geprobeerd? En de allernieuwste?

Artisan 1.5 doet het hier prima en ik heb ook Mojave als OSX op de laptop.
Schermafbeelding 2018-10-18 om 22.23.17.png
Schermafbeelding 2018-10-18 om 22.25.46.png
LONDINIUM L1 & L-R - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV

Gebruikersavatar
Marcje
Berichten: 334
Lid geworden op: wo 17 aug 2016, 20:42
Locatie: Waalre

Re: Probe diameter

Berichtdoor Marcje » do 18 okt 2018, 22:42

Ik heb altijd probleemloos een Mastech MS6514 gebruikt.
Van de week even gespeeld met een geleende 4-kanaals Voltcraft (PL-125-T4) en die kreeg ik niet aan de praat, maar nu ik weer terug wil naar de Mastech doet die het ook niet meer :o
Heb er nu weer even Artisan 1.2 op gezet (die deed het ook altijd), maar nog steeds geen succes... ik vermoed dat ik ook iets met de com poort settings heb vernaggeld...

Hij zegt wel "scope monitoring..." maar ik krijg geen temperatuur binnen, hij zegt dan bij zowel ET als BT "-1.0"
De logica ontgaat me even, ben nu maar alle device en poort settings aan het proberen...
dus...

Pti
Berichten: 1350
Lid geworden op: di 16 jun 2015, 15:43
Locatie: Zaanstad

Re: Probe diameter

Berichtdoor Pti » do 18 okt 2018, 22:47

Mastech heeft nog al een vervelende interface.

Maar sowieso eerst even de drivers opnieuw installeren kan geen kwaad.
Vervolgens even pielen met de mastech of hij op de juiste thermokoppel stand staat etc.

Gebruikersavatar
Marcje
Berichten: 334
Lid geworden op: wo 17 aug 2016, 20:42
Locatie: Waalre

Re: Probe diameter

Berichtdoor Marcje » vr 19 okt 2018, 00:42

Kreeg het niet voor elkaar, toen uiteindelijk een Factory Reset gedaan in het Help menu en toen deed hij het...
Dit weekend spelen!
dus...

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 5995
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Probe diameter

Berichtdoor fransg » vr 19 okt 2018, 08:44

Goed! Dus geen OSX of Artisan issue.
LONDINIUM L1 & L-R - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV

Gebruikersavatar
Marcje
Berichten: 334
Lid geworden op: wo 17 aug 2016, 20:42
Locatie: Waalre

Re: Probe diameter

Berichtdoor Marcje » vr 19 okt 2018, 11:39

Goed! Dus geen OSX of Artisan issue.

Ik snap het nog steeds niet helemaal, want m'n device- en poort settings zijn identiek als toen het niet werkte; er zal wel iets onderwater zijn omgevallen.
Enfin, de settings even apart ge-saved en weet nu hoe ik het weer aan de praat kan krijgen, dus weer wat geleerd.
dus...

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 5995
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Probe diameter

Berichtdoor fransg » vr 19 okt 2018, 20:34

Ja dat opslaan van je configuratie is belangrijk, scheelt een hoop gedoe mocht je eens aan het twijfelen zijn en verdwaald raken in allerlei pogingen iets te 'verbeteren'. Ik bewaar een reeks configuratie-bestanden zodat ik desgewenst heel lang terug in de tijd kan.
LONDINIUM L1 & L-R - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV


Terug naar “Branders”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron