Gene Cafe stuk
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Gene Cafe stuk
Berichtdoor cremalover » wo 18 mar 2015, 21:57
Zat over een gene na te denken maar zie er maar vanaf.
Elementen en motoren die snduvelen (op het web al vaker tegengekomen),strips die eraf vallen.....blijf bij mijn gaspit/verfafbrander combo.
Elementen en motoren die snduvelen (op het web al vaker tegengekomen),strips die eraf vallen.....blijf bij mijn gaspit/verfafbrander combo.
Re: Gene Cafe stuk
Berichtdoor Nahpets » wo 18 mar 2015, 22:14
Ik heb precies hetzelfde gehad, linker strip liep met veel lawaai aan tijdens mijn eerste branding, Gene nieuw uit de doos!!
Eerst een branding of 10 zonder die strip gewerkt, ook no problem trouwens, toen met hulp van de verfstripper recht gebogen, teruggezet en nooit meer probleem mee gehad.
Ik blijf ook steeds die stootrubbers verliezen, ondanks ontbramen zoals elders in dit forum getipt
Pracht apparaat die Gene, maar de bouwkwaliteit valt toch wat tegen.....
Eerst een branding of 10 zonder die strip gewerkt, ook no problem trouwens, toen met hulp van de verfstripper recht gebogen, teruggezet en nooit meer probleem mee gehad.
Ik blijf ook steeds die stootrubbers verliezen, ondanks ontbramen zoals elders in dit forum getipt
Pracht apparaat die Gene, maar de bouwkwaliteit valt toch wat tegen.....
Re: Gene Cafe stuk
Berichtdoor Erik82 » do 19 mar 2015, 07:59
You get what you pay for is hier de juiste uitdrukking. De gemiddelde goede brander kost meer dan 3000 euro dus voor 400 euro mag je ook niet alles verwachten maar wel een apparaat wat werkt.
Sneuvelende rubbers is gewoon een nieuw tussenschot eisen want dat is een bekend probleem bij de Gene. Nieuw betekent moet goed werken en daar heb je garantie voor. Als je zelf gaat vijlen en het gebeurd nog steeds heb je hem blijkbaar een scherpe rand gegeven. Ik heb het rubbertje na het nieuwe tussenschot met meer dan 150 brandingen nog niet hoeven te vervangen.
Sneuvelende rubbers is gewoon een nieuw tussenschot eisen want dat is een bekend probleem bij de Gene. Nieuw betekent moet goed werken en daar heb je garantie voor. Als je zelf gaat vijlen en het gebeurd nog steeds heb je hem blijkbaar een scherpe rand gegeven. Ik heb het rubbertje na het nieuwe tussenschot met meer dan 150 brandingen nog niet hoeven te vervangen.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Pietro pro brewing, Veel slowkoffie spul
Re: Gene Cafe stuk
Berichtdoor Wedj » vr 20 mar 2015, 00:30
Zit nu op 128 brandingen met tweede paar stootrubbers, dus mag niet klagen. Eenmaal nieuw tandwieltje( plastic he) en dat was het. Dit icm goede service ben ik tevreden over prijs/ kwaliteit zeker de prijzen van de shop roasters in acht nemend
Home: faema e61 originale,Mythos1, Eureka Specialita en nog genoeg
Re: Gene Cafe stuk
Berichtdoor Alice » zo 22 mar 2015, 19:58
Service is wat dat betreft prima hoor, we hebben het plastic stripje binnen gekregen en de Gene heeft al direct weer nieuwe boontjes gebrand.
Over dat branden.
We vonden bij alle typen boontjes de smaak altijd wat te zuur.
Brandingen, na eerst goed voorverwarmen tot 220c, tussen de 13 en 15 minuten branden bij 235c.
Ik heb nu eens geprobeerd om de bonen echt een paar slagen donkerder te branden, meer op het oog en tegen de 2,5 minuten langer.
Heerlijke espresso, geen zuur meer en absoluut nog lang niet tegen verbranden aan.
Ik ga nu meer op die tijden zitten en vaker op het oog en geur branden.
Over dat branden.
We vonden bij alle typen boontjes de smaak altijd wat te zuur.
Brandingen, na eerst goed voorverwarmen tot 220c, tussen de 13 en 15 minuten branden bij 235c.
Ik heb nu eens geprobeerd om de bonen echt een paar slagen donkerder te branden, meer op het oog en tegen de 2,5 minuten langer.
Heerlijke espresso, geen zuur meer en absoluut nog lang niet tegen verbranden aan.
Ik ga nu meer op die tijden zitten en vaker op het oog en geur branden.
Re: Gene Cafe stuk
Berichtdoor Spironski » zo 22 mar 2015, 22:47
Tjonge, alleen bij heel harde bonen werkt dat voor mij. Bij wat zachtere houd ik het meer op 225C. Kennelijk zitten er best grote verschillen tussen de verschillende machines.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Gene Cafe stuk
Berichtdoor Alice » ma 23 mar 2015, 10:31
Ik brande eerst 240 gram, maar nu altijd 250 gram.
230 gram Arabica Brazil, aangevuld met 20 gram Robusta bonen.
Eerste crack begint rond de 12 a 12.30 en 2de crack heb ik nog nooit kunnen horen.
Ik heb nog nooit olie op de bonen aangetroffen, ze zijn keurig droog.
Omdat ik (nog) niet buiten brand, houd ik het XL filter er op. Anders zit alles onder de vliesjes.
Misschien dat ik daarom zo moeilijk de Cracks hoor (1ste nog wel, maar 2de nooit).
230 gram Arabica Brazil, aangevuld met 20 gram Robusta bonen.
Eerste crack begint rond de 12 a 12.30 en 2de crack heb ik nog nooit kunnen horen.
Ik heb nog nooit olie op de bonen aangetroffen, ze zijn keurig droog.
Omdat ik (nog) niet buiten brand, houd ik het XL filter er op. Anders zit alles onder de vliesjes.
Misschien dat ik daarom zo moeilijk de Cracks hoor (1ste nog wel, maar 2de nooit).
Laatst gewijzigd door Alice op ma 23 mar 2015, 14:17, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: Gene Cafe stuk
Berichtdoor Alice » ma 23 mar 2015, 11:45
wat een bende, toch maar net even zonder XL filter gebrand. Wat een vliesjesbende ,
250 gram
220c voorverwarmd
17 minuten ingesteld op 235c
Na 7min 220c en pinda/caramel kleurtje
1ste crack gehoord na 12,5minuut
Na 15minuten meende ik de 2de crackjes te horen en haalde de boel er uit.
Toen ik ze in de schaal gooide om te koelen, hoorde ik ook nog steeds licht geknisper en geplop.
Dat zal denk ik wel het knisperen van de 2de crack zijn geweest.
Mijn man koelt de bonen direct door met een compressor koude lucht te blazen door de bonen. Die zijn in een minuut al vrij koel, rond de 30c.
mooi kleurtje
250 gram
220c voorverwarmd
17 minuten ingesteld op 235c
Na 7min 220c en pinda/caramel kleurtje
1ste crack gehoord na 12,5minuut
Na 15minuten meende ik de 2de crackjes te horen en haalde de boel er uit.
Toen ik ze in de schaal gooide om te koelen, hoorde ik ook nog steeds licht geknisper en geplop.
Dat zal denk ik wel het knisperen van de 2de crack zijn geweest.
Mijn man koelt de bonen direct door met een compressor koude lucht te blazen door de bonen. Die zijn in een minuut al vrij koel, rond de 30c.
mooi kleurtje
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign