Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
- gilleko B.
- Berichten: 5630
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor gilleko B. » zo 22 nov 2020, 15:16
Ik ben er trouwens achter dat mijn zuurdesem wel zorgt voor rijs maar niet zolas het hoort. Er is mij door een vrind vertelt dat dat kan dat het desem te zuur zou kunnen zijn en de glutenvorming afbreekt. Na de rijs uit het mandje loopt het deeg dan plat uit. Hoe krijg je nu voor elkaar dat het desem niet te zuur wordt, maar wel in de pot flink uitzet?
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor Marc O. » zo 22 nov 2020, 15:20
Als je het zo vertelt zou ik bijna onze Graef verkopen en zo'n mes gaan halen (midlife crisis leeftijd: Check)Het is wellicht overkill en neigt misschien ook nog eens een keer naar een lichte geestelijke aberratie waarschijnlijk versterkt door een midlife crisis wat ik eigenlijk totaal niet voel en ervaar. Totaal geen behoefte aan jonge vrouwen of zo, maar wel een mooi stalen japans mes. Dus wat hier o.a. met koffie en brood gebeurt en met messen is meer omdat het kan en leuk is. Kijk, in je fikken snijden met een snijmachine is heel digitaal en helemaal niet heroïsch. Maar met een japans mes waarbij een een vakman ergens in Seki in de kou zich rot heeft gehamerd en waarmee ik me in de vingers snij. Je zou het er bijna voor doen.oh nee zo dus
ECM Synchronika - Mahlkönig K30 Vario
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » zo 22 nov 2020, 15:42
PrachtigHet is wellicht overkill en neigt misschien ook nog eens een keer naar een lichte geestelijke aberratie waarschijnlijk versterkt door een midlife crisis wat ik eigenlijk totaal niet voel en ervaar. Totaal geen behoefte aan jonge vrouwen of zo, maar wel een mooi stalen japans mes. Dus wat hier o.a. met koffie en brood gebeurt en met messen is meer omdat het kan en leuk is. Kijk, in je fikken snijden met een snijmachine is heel digitaal en helemaal niet heroïsch. Maar met een japans mes waarbij een een vakman ergens in Seki in de kou zich rot heeft gehamerd en waarmee ik me in de vingers snij. Je zou het er bijna voor doen.oh nee zo dus
Zen and the art of ik snij mijn eigen in de midlife
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
- gilleko B.
- Berichten: 5630
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor gilleko B. » zo 22 nov 2020, 16:06
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » zo 22 nov 2020, 17:09
Minder starter pakken, meer lauw water en meer meel voeren en boven 25c laten vreten. Bijvoorbeeld 10gr desem + 100 gr water en100 gr meel. Dan nog een keertje voeden op zelfde manier en op piek gebruiken om brood te bakken. Dit werkte bij mij.Ik ben er trouwens achter dat mijn zuurdesem wel zorgt voor rijs maar niet zolas het hoort. Er is mij door een vrind vertelt dat dat kan dat het desem te zuur zou kunnen zijn en de glutenvorming afbreekt. Na de rijs uit het mandje loopt het deeg dan plat uit. Hoe krijg je nu voor elkaar dat het desem niet te zuur wordt, maar wel in de pot flink uitzet?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- gilleko B.
- Berichten: 5630
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor gilleko B. » zo 22 nov 2020, 23:22
Dank, relatief veel vers meel toevoegen1:10:10. Ga nu gelijk dat even doen! Morgen kijken hoe het gegaan is.
- gilleko B.
- Berichten: 5630
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor gilleko B. » ma 23 nov 2020, 12:06
Bobbee mijn dank is groot, heb eigenlijk altijd de verhouding starter en bijvoeren verkeerd gedaan. Nog geen 12 uur later dit. Mooi. 1:10:10Minder starter pakken, meer lauw water en meer meel voeren en boven 25c laten vreten. Bijvoorbeeld 10gr desem + 100 gr water en100 gr meel. Dan nog een keertje voeden op zelfde manier en op piek gebruiken om brood te bakken. Dit werkte bij mij.Ik ben er trouwens achter dat mijn zuurdesem wel zorgt voor rijs maar niet zolas het hoort. Er is mij door een vrind vertelt dat dat kan dat het desem te zuur zou kunnen zijn en de glutenvorming afbreekt. Na de rijs uit het mandje loopt het deeg dan plat uit. Hoe krijg je nu voor elkaar dat het desem niet te zuur wordt, maar wel in de pot flink uitzet?
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » ma 23 nov 2020, 13:06
Gaaf!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » do 26 nov 2020, 20:55
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
- gilleko B.
- Berichten: 5630
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor gilleko B. » vr 27 nov 2020, 11:58
Alexander's hazenlip is verholpen, wat een jolige snuit nu zeggruijns-01-IMG_8720-201126.jpg
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign