Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6403
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » di 21 jan 2020, 10:01

Paar lichtbruine.
Weer eens op de steen gebakken.
Warm erg lekker. :mrgreen:
IMG_20200121_095208.jpg
IMG_20200121_095227.jpg
IMG_20200121_095150.jpg

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15058
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » di 21 jan 2020, 10:11

Prachtig
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

mutsje
Berichten: 681
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor mutsje » di 21 jan 2020, 18:53

Ziet er erg smakelijk uit, bij mij staat het op de 1e rijs.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15058
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » ma 27 jan 2020, 09:11

Broodje
4BD7AB71-5473-4A70-A339-4833C1CA4905.jpeg
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13253
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » ma 27 jan 2020, 10:09

Netjes!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15058
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » ma 27 jan 2020, 10:17

Mijn stokbrood van laatst was wat de stokkig. Ik lust dat wel maar mijn dochter en kleindochter kwamen logeren en voor hen kocht ik liever verse wittebroodjes bij de Jumbo.

Dit brooddeeg maakte ik gistermiddag, heb het in de broodvorm met vershoudfolie erover in een koele kamer de avond / nacht laten rijzen, vanochend tegen 5 uur in de oven gezet, oven aangezet, na ongeveer 45min eruit.\

daarna zelf weer verder geslapen
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6403
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » ma 27 jan 2020, 11:24

Mijn stokbrood van laatst was wat de stokkig. Ik lust dat wel maar mijn dochter en kleindochter kwamen logeren en voor hen kocht ik liever verse wittebroodjes bij de Jumbo.

Dit brooddeeg maakte ik gistermiddag, heb het in de broodvorm met vershoudfolie erover in een koele kamer de avond / nacht laten rijzen, vanochend tegen 5 uur in de oven gezet, oven aangezet, na ongeveer 45min eruit.\

daarna zelf weer verder geslapen
Da's echte toewijding.

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6403
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » ma 27 jan 2020, 11:25

Broodje4BD7AB71-5473-4A70-A339-4833C1CA4905.jpeg
Bak jij altijd 100% volkoren?

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15058
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » ma 27 jan 2020, 12:46

Bak jij altijd 100% volkoren?
Ik begin met 50g desem van volkoren roggemeel (zelf gemalen), doe daar 100g zelfgemalen rogge bij en 100g water, weeg 375g meel af wat meestal bestaat uit 100g bloem uit de winkel en 275g tarwekorrels zelf gemalen (ditmaal maakte ik een pak volkorenmeel op), plus 220g water, 9g zout, 100g zaden (ditmaal lijnenzaden) en 30g olij.

Ik begrijp niks van "zoveel procent hyderatitatie" aangezien dat bij elkaar opgeteld altijd meer is dan 100% en dat vat ik niet ;-)
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6403
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » ma 27 jan 2020, 13:16

Bak jij altijd 100% volkoren?
Ik begin met 50g desem van volkoren roggemeel (zelf gemalen), doe daar 100g zelfgemalen rogge bij en 100g water, weeg 375g meel af wat meestal bestaat uit 100g bloem uit de winkel en 275g tarwekorrels zelf gemalen (ditmaal maakte ik een pak volkorenmeel op), plus 220g water, 9g zout, 100g zaden (ditmaal lijnenzaden) en 30g olij.

Ik begrijp niks van "zoveel procent hyderatitatie" aangezien dat bij elkaar opgeteld altijd meer is dan 100% en dat vat ik niet ;-)
Ok.Behoorlijk vezelrijk dus.


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten