Ziet er goed uit inderdaad, dat desem was lekker actief! Straks de binnenkant zien.je ziet het uiterlijke resultaat, straks aansnijden ben benieuwd!
Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor fransg » do 15 dec 2016, 12:33
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor cremalover » do 15 dec 2016, 12:45
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor cremalover » do 15 dec 2016, 12:49
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor cremalover » do 15 dec 2016, 12:54
Ik zou hem.voirverwarmen op 300 en na 10 minuten op 225 zettenIk heb een Siemens oven met stand "hydrobakken" en een temperatuur instelbaar tot 300°C. Hydrobakken voert trouwens geen water toe, maar sluit de ovenruimte af zodat het vocht wat er in zit niet kan ontsnappen. Verder bak ik op een steen (van gourmet set 2 cm dik). Meestal begin ik op 250 en zet hem na 5 minuten terug naar 220°C.Bij mij staat de oven op max!
275 graden.
Pas na 10 minuten ga ik nasr 225.
Beter nog wat hoger beginnen? en wel of geen extra water/stoom inbrengen bij begin?
Onder en bovenwarmte .Geen circ.
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor cremalover » do 15 dec 2016, 12:58
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor Mad Wally » do 15 dec 2016, 13:00
Dank je, ben trouwens vorige week begonnen met mijn zuurdesem. Hij is behoorlijk actief en ik verwacht dit weekend de eerste bakresultaten.Ik zou hem.voirverwarmen op 300 en na 10 minuten op 225 zetten
Ik heb een Siemens oven met stand "hydrobakken" en een temperatuur instelbaar tot 300°C. Hydrobakken voert trouwens geen water toe, maar sluit de ovenruimte af zodat het vocht wat er in zit niet kan ontsnappen. Verder bak ik op een steen (van gourmet set 2 cm dik). Meestal begin ik op 250 en zet hem na 5 minuten terug naar 220°C.
Beter nog wat hoger beginnen? en wel of geen extra water/stoom inbrengen bij begin?
Onder en bovenwarmte .Geen circ.
Incompetence: When you earnestly believe you can compensate for a lack of skill by doubling your efforts, there's no end to what you can't do
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor @3aan » do 15 dec 2016, 13:14
Brood was nog te vers om goed te snijden, zijn er ook gelijk wat van genuttigd, het Meisje vond dit de meest smakelijke tot nu van de Desembroden.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor @3aan » do 15 dec 2016, 13:21
Waar haal ik een niet te groot inschietschuivertje vandaan? Ga toch een Chamottesteen van 40 x 40 x 3 aanschaffen en gelijk op de bodemplaat en ook een paar van die bakvelle, om de steen schoon te houden, heb ook al een paar langwerpige rijsmandjes besteld.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor fransg » do 15 dec 2016, 13:28
"van die bakvellen" -- welke bedoel je, heb je een link van de plek waar je die (en de rijsmandjes) bestelde?ook een paar van die bakvellen, om de steen schoon te houden, heb ook al een paar langwerpige rijsmandjes besteld.
Ik ga ook een iets groter rijsmandje kopen, maar ik check dan eerst of een winkel in de stad het heeft voordat ik het eventueel online ga halen.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 27 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign