Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 7333
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » di 04 jul 2017, 21:47

Nu even over wat anders dan steeds weer die "bladerdeeg bodem" die zogenaamd "gevuld" zou zijn met "zwitserse room en slagr" (zo kun je een woning ook een gevuld fundament noemen, gevuld met een luchtig geheel van meubel, huisdier en wezen)
Nu heb je het over de "gevulde bodem", maar eerder had je het over de schijnbare dubbelop van "Zwitserse room en slagroom".
Die was niet terecht
Oh nee, niet weer he, en weer niet lezen!

Hij was "gevuld met zwitserse room en slagr."

In Adriaans fantasie was die slagroom bovenop de "gevulde bodem" want zou zou hij het zelf ook doen, maar dat is dus iets anders dan de tekst lezen.
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza Forté - COMPAK R120-> GRRR - Mignon XL - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

R&B
Berichten: 921
Lid geworden op: za 23 aug 2008, 17:48
Locatie: Zwolle

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor R&B » wo 05 jul 2017, 07:44

Kennelijk lees je zelf dus ook niet (pot vs ketel), hier geef je duidelijk aan dat het je (ook) gaat om de (schijnbare) dubbelop:
En 'zwitserse room' is banketbakkersroom gemengd met slagroom, maar dan is 'zwitserse room met slagr.' dus dubbelop, net zoals vlaflip met vla of een omelet met ei.
Die dubbelop is er niet, zoals @driaan verduidelijkt.
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 7333
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » wo 05 jul 2017, 07:52

Je slaat de plank mis, maar ik ga er geen groot wereldomvattend probleem van maken. Het lijkt dan net, zoals ik al eerder schreef, alsof volwassen kerels gaan miereneuken en dat kunnen we voor de jeugdige lezers niet maken.
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza Forté - COMPAK R120-> GRRR - Mignon XL - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

mutsje
Berichten: 620
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor mutsje » wo 05 jul 2017, 20:01

Volgens mij worden jullie allemaal zwitserse wattus intolerantie en sporen jullie niet met jullie mieren die nu trouwens vrolijk uitlopen/vliegen en voor de een een waar genot zijn om naar te kijken en de ander ware horror. Ik ga wederom de eerste rijs weer overzetten naar het rijsmandje en bedacht me terloops dat ik inmiddels iets van een KG droge gist verwerkt heb in overheerlijke broden, bolletjes en wat nog meer.
ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 7333
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » wo 05 jul 2017, 20:46

bedacht me terloops dat ik inmiddels iets van een KG droge gist verwerkt heb in overheerlijke broden, bolletjes en wat nog meer.
Zoiets mag hier ook terloops worden genoemd en als het goed is gaat niemand er een punt van maken, zijn we juist extra begripvol en doen we ons best net dat extra beetje hartelijk enthousiasme uit te stralen aan wie dat het meeste van node heeft!
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza Forté - COMPAK R120-> GRRR - Mignon XL - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6673
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » wo 05 jul 2017, 21:34

Ik heb laatst pizzadeeg gemaakt met 1 gram droge gist op 1 kg bloem, 625 gram water, 15 gram zout.
4 dagen afgesloten in de koelkast laten liggen en je hebt een prachtig deeg! Opbollen en op kamertemperatuur laten komen, kun je ook broodjes van bakken ;)
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Pti
Berichten: 2114
Lid geworden op: di 16 jun 2015, 15:43
Locatie: Zaanstad
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor Pti » do 06 jul 2017, 09:35

Worden het dan Italiaanse bollen ? :lol:

mutsje
Berichten: 620
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor mutsje » do 06 jul 2017, 20:19

Ik heb laatst pizzadeeg gemaakt met 1 gram droge gist op 1 kg bloem, 625 gram water, 15 gram zout.
4 dagen afgesloten in de koelkast laten liggen en je hebt een prachtig deeg! Opbollen en op kamertemperatuur laten komen, kun je ook broodjes van bakken ;)
Dat is een heel traag rijsproces. Ik heb een ander recept van een pizzatopic op tweakers.net Helaas is de topic starter veel te vroeg overleden want hij had hele goede recepten en bakte ook brood :)
ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6673
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » do 06 jul 2017, 20:29

Ik heb laatst pizzadeeg gemaakt met 1 gram droge gist op 1 kg bloem, 625 gram water, 15 gram zout.
4 dagen afgesloten in de koelkast laten liggen en je hebt een prachtig deeg! Opbollen en op kamertemperatuur laten komen, kun je ook broodjes van bakken ;)
Dat is een heel traag rijsproces. Ik heb een ander recept van een pizzatopic op tweakers.net Helaas is de topic starter veel te vroeg overleden want hij had hele goede recepten en bakte ook brood :)
Maximus bedoel je ja, als je goed kijkt vindt je daar ook wel posts van mij terug. Ik kan binnen 3 uur, 12 uur of 24 uur deeg klaar hebben voor pizza maar geloof me, dat deeg haalt het op smaak bij lange na niet bij een deeg wat lang heeft gefermenteerd ;)
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

mutsje
Berichten: 620
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: RE: Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor mutsje » vr 07 jul 2017, 15:33

Ik heb laatst pizzadeeg gemaakt met 1 gram droge gist op 1 kg bloem, 625 gram water, 15 gram zout.
4 dagen afgesloten in de koelkast laten liggen en je hebt een prachtig deeg! Opbollen en op kamertemperatuur laten komen, kun je ook broodjes van bakken ;)
Dat is een heel traag rijsproces. Ik heb een ander recept van een pizzatopic op tweakers.net Helaas is de topic starter veel te vroeg overleden want hij had hele goede recepten en bakte ook brood :)
Maximus bedoel je ja, als je goed kijkt vindt je daar ook wel posts van mij terug. Ik kan binnen 3 uur, 12 uur of 24 uur deeg klaar hebben voor pizza maar geloof me, dat deeg haalt het op smaak bij lange na niet bij een deeg wat lang heeft gefermenteerd ;)
True , wist niet dat jij ook al op tweakers zit net als Nomad en nog wat :)
ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron