Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » do 15 apr 2021, 12:06
Ja, dat wel. Wat ik koop in supermarkt zit in plastic verpakt en veel langer dan dit deeg.
Het blijft een keuze. Je kunt zo'n plastiek gaasje wel mooi afspoelen onder het hete water en gaat niet schimmelen of plakkerig worden dan!
Het blijft een keuze. Je kunt zo'n plastiek gaasje wel mooi afspoelen onder het hete water en gaat niet schimmelen of plakkerig worden dan!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- gilleko B.
- Berichten: 5628
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor gilleko B. » do 15 apr 2021, 13:37
Ik heb een stoomovens maar gebruik ook gewoon de Gardenaspuit 2 keer. Slim die gatenzakjes. Je moet er maar opkomen.Ik stoom altijd met de plantenspuit.Ok. Ik weet niet hoe die zakjes zijn he.
En, water op deeg sprayen voordat het de oven ingaat.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » do 15 apr 2021, 13:55
Ja. Dat stomen met de plantenspuit IN de oven deed ik ook. Maar probeer eens wat ik zeg, spuit de deegbol voordat je hem de oven in doet EN spuit in de oven. Ik dek ook de ontluchtingsgaten af met een theedoek. Bij mijn oven kan dat. Idee kwam in mij op omdat prof ovens damp sleuven hebben en openingen om de damp af te voeren wanneer de bakker dat wilt.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- gilleko B.
- Berichten: 5628
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor gilleko B. » do 15 apr 2021, 20:49
Ik spuit op dezelfde manier maar wist niet dat je de ontluchtingsgaten kon afsluiten in de oven. Mooie info.Ja. Dat stomen met de plantenspuit IN de oven deed ik ook. Maar probeer eens wat ik zeg, spuit de deegbol voordat je hem de oven in doet EN spuit in de oven. Ik dek ook de ontluchtingsgaten af met een theedoek. Bij mijn oven kan dat. Idee kwam in mij op omdat prof ovens damp sleuven hebben en openingen om de damp af te voeren wanneer de bakker dat wilt.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » vr 16 apr 2021, 14:20
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » za 17 apr 2021, 10:29
Als er in de handleiding staat dat je nooit en te nimmer de luchtgaten mag afsluiten, dan weet je dat het kan. Ja, beetje recalcitrant maar goed: alles voor een goed brood!Ik spuit op dezelfde manier maar wist niet dat je de ontluchtingsgaten kon afsluiten in de oven. Mooie info.Ja. Dat stomen met de plantenspuit IN de oven deed ik ook. Maar probeer eens wat ik zeg, spuit de deegbol voordat je hem de oven in doet EN spuit in de oven. Ik dek ook de ontluchtingsgaten af met een theedoek. Bij mijn oven kan dat. Idee kwam in mij op omdat prof ovens damp sleuven hebben en openingen om de damp af te voeren wanneer de bakker dat wilt.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » za 17 apr 2021, 14:06
Bloem, emmer tarwe, olijfolie, rozemarijn kruid, zout, , desem.
68% hydratatie.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » za 17 apr 2021, 14:19
Voorbeeldig
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » za 17 apr 2021, 14:34
Dank je. Ook geen gesleep met pyrex ovenschotels, zware gietijzeren pannen. Gewoon zo op de bakplaat.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign