Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » za 04 apr 2020, 13:16
Spannend dat croissant deeg. Ik hoop dat het er mooi uitkomt! Al knap bezig in ieder geval. Kan het zijn dat je boter nog wat te koud was?
Wat betreft het grote 1,5kg brood, ik heb eerst de avond ervoor een levain gemaakt van 260 gram met 30 gr desem uit de koelkast. Dat in rijskastje op 21 graden de hele nacht laten staan. Volgende ochtend in schaal met water en meel gemixt. Terug in rijskastje. Na uurtje ofzo zout erdoor gekneed en weer in rijskastje. Daarna keer of 4 wat stretch and fold. Leek toen al goed actief dus voorgevormd, daarna in bakblik en laten rijzen in rijskastje. Alles op 21 graden. Toen de oven. Had misschien nog wat langer kunnen rijzen maar ik heb hey zojuist gegeten en het was eigenlijk prima. Geen fancy tekening of grote gaten, echt goed voedzaam brood en zeer smakelijk brood. Ik ga dit vaker zo doen. Is gewoon praktisch.
Ik persoonlijk proef echt het versgemalen graan. Zijn er natuurlijk die dat niet proeven maar goed, dat neem ik niemand kwalijk. Ik mix tegenwoordig ook 10% vers gemalen graan door het pizzadeeg en dat geeft ook meer smaak en andere bite. Ik vind het heerlijk.
Wat betreft het grote 1,5kg brood, ik heb eerst de avond ervoor een levain gemaakt van 260 gram met 30 gr desem uit de koelkast. Dat in rijskastje op 21 graden de hele nacht laten staan. Volgende ochtend in schaal met water en meel gemixt. Terug in rijskastje. Na uurtje ofzo zout erdoor gekneed en weer in rijskastje. Daarna keer of 4 wat stretch and fold. Leek toen al goed actief dus voorgevormd, daarna in bakblik en laten rijzen in rijskastje. Alles op 21 graden. Toen de oven. Had misschien nog wat langer kunnen rijzen maar ik heb hey zojuist gegeten en het was eigenlijk prima. Geen fancy tekening of grote gaten, echt goed voedzaam brood en zeer smakelijk brood. Ik ga dit vaker zo doen. Is gewoon praktisch.
Ik persoonlijk proef echt het versgemalen graan. Zijn er natuurlijk die dat niet proeven maar goed, dat neem ik niemand kwalijk. Ik mix tegenwoordig ook 10% vers gemalen graan door het pizzadeeg en dat geeft ook meer smaak en andere bite. Ik vind het heerlijk.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor Wijmaar » zo 05 apr 2020, 12:57
Thanks Bob; ga ik ook eens zo doen.
Net de eerste lading gebakken, wel heel erg lekker, zeker niet perfect. Teveel brioche en te weinig laagjes. Volgende keer andere boter, en meer oefenen . Zeker geen straf om deze nog eens een paar keer te oefenen.
Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
Net de eerste lading gebakken, wel heel erg lekker, zeker niet perfect. Teveel brioche en te weinig laagjes. Volgende keer andere boter, en meer oefenen . Zeker geen straf om deze nog eens een paar keer te oefenen.
Verstuurd vanaf mijn MI 9 met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » zo 05 apr 2020, 13:06
Jammer! Maar proberen is al winnen. Ik begin er niet aan
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor namor » zo 05 apr 2020, 13:29
croissant is niet mijn ding maar ze zien er onwijs mooi en sexy uit! Geniet van je succes! Respect en bedankt voor je verslag!
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
- cremalover
- Berichten: 6468
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » zo 05 apr 2020, 14:29
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » zo 05 apr 2020, 16:46
Lekker! Ik meen ergens te hebben gelezen dat je die gaten afkeurt, maar het is wel leuk!
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » zo 05 apr 2020, 17:06
Ik had dat vroeger ook altijd.
Goed plat maken na eerste rijs en je hebt er geen last meer van.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- cremalover
- Berichten: 6468
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » zo 05 apr 2020, 17:14
Zeker.Heb altijd broeken en shirts vol met appelstroop.Lekker! Ik meen ergens te hebben gelezen dat je die gaten afkeurt, maar het is wel leuk!
Ze zijn een vloek.
Tegenwpordig vul ik ze eerst met koude boter.
Dasrna stroop met ouwe kaas.Geen lekkages meer.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » ma 06 apr 2020, 20:18
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » ma 06 apr 2020, 22:26
Een vrolijke verschijning!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign