Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6422
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » wo 26 jun 2019, 10:32

Eerst bulk rijs en daarna opgebold ongeveer 4 a 5 uur voor het bakken. Totaal rijstijd alles bijelkaar was 8 uur.
En daarna rol je uit,belegt ze en schuift ze gelijk de oven in?
Of laat je ze met de topping erop ook nog even buiten de oven liggen?

Structuur van je deeg ziet er super uit.
Laatst gewijzigd door cremalover op wo 26 jun 2019, 12:45, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13271
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » wo 26 jun 2019, 10:41

Dank je.
Is heel mooie bloem. Caputo Nuvola super. Type 0 met hoge W-waarde. (maar bloem van de lidl doet het eigenijk ook al heel goed)

De deegbol druk je uit met je vingers van het midden naar buiten en laat een rand rondom onaangetast. Dat wordt door dikke rand. Dan beleggen en de oven in.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13271
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » wo 26 jun 2019, 20:18

Eerst bulk rijs en daarna opgebold ongeveer 4 a 5 uur voor het bakken. Totaal rijstijd alles bijelkaar was 8 uur.
En daarna rol je uit,belegt ze en schuift ze gelijk de oven in?
Of laat je ze met de topping erop ook nog even buiten de oven liggen?

Structuur van je deeg ziet er super uit.
https://youtu.be/h75bxDwT1Ko
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
DeepnGroond
Berichten: 86
Lid geworden op: do 13 sep 2018, 18:14

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor DeepnGroond » do 27 jun 2019, 14:07

Levain blond, Franse T65 bloem. Afbeelding

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15098
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » do 27 jun 2019, 14:55

een broodgebakje!
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13271
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » do 27 jun 2019, 15:27

Lekker!

Vandaag deze gebakken. Gisteravond gestart, biologische rogge, vers gemalen met de mockmill biologisch volkoren en type 1050.

Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6422
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » do 27 jun 2019, 15:56

Krustenbrot.
Niks zo lekker als rogge.Echt brood.
Ik eet meestal rogge.Zoveel meer smaak.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13271
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » do 27 jun 2019, 15:59

Krustenbrot.
Niks zo lekker als rogge.Echt brood.
Ik eet meestal rogge.Zoveel meer smaak.
Ja daar ben ik ook sinds kort achter. De geur alleen al van het deeg, ontzettend zoet fris luchtje. Heerlijk, veel lekkerder dan alleen bloem.
AfbeeldingAfbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

mutsje
Berichten: 681
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor mutsje » do 27 jun 2019, 22:20

Hier kleine bijdrage komt van een lid van het forum van tweakers.net en is helaas te jong overleden. 2 soorten deeg voor pizza bodems. Vooral die je een dag van te voren moet klaar maken is erg lekker en luchtig.
Bijlagen
Pizzarecept_huidig.pdf
(6.38 MiB) 74 keer gedownload
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13271
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » do 27 jun 2019, 22:44

Maximus tg toch?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten

cron