Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15055
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » wo 14 apr 2021, 10:30

Hydratatie is volgens mij wel een grote factor. daarnaast ook het eiwit gehalte volgens mij
Als bloem gebruik ik tarwe- "meel voor dumplings" van de "Hung Cheong Comapny" gekocht bij de Aziatische supermarkt waarin extra veel gluten zitten t.b.v. mooie dumplings. Of er ook extra eiwitten inzitten weet ik niet.

De rogge komt gewoon (ongemalen) van de Hollandse molenaar.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6403
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » wo 14 apr 2021, 11:19

mooi die broden...een goede balans tussen lucht en compact! Moet zeggen dat ik ook voor luchtig ga maar ik kan ook inkomen in wat cremalover zegt! Smeer toch een stuk lekkerder! Hydratatie is volgens mij wel een grote factor in combi met vaker fold en stretch. daarnaast ook het eiwit gehalte volgens mij
Ik stretch en fold al een jasr helemaal niwt meer.
Voegt naar mijn idee weinig tot niks toe.
Ook zit mijn hydratatie behoorlijk laag.Schat tegen de 70% of minder.
Bij mij moet het snel en simpel.
Net als met koffie.Het hobby gedeelte is er wel van af.

mr Blanc
Berichten: 551
Lid geworden op: ma 13 jan 2020, 14:22

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor mr Blanc » wo 14 apr 2021, 12:57

mooi die broden...een goede balans tussen lucht en compact! Moet zeggen dat ik ook voor luchtig ga maar ik kan ook inkomen in wat cremalover zegt! Smeer toch een stuk lekkerder! Hydratatie is volgens mij wel een grote factor in combi met vaker fold en stretch. daarnaast ook het eiwit gehalte volgens mij
Ik stretch en fold al een jasr helemaal niwt meer.
Voegt naar mijn idee weinig tot niks toe.
Ook zit mijn hydratatie behoorlijk laag.Schat tegen de 70% of minder.
Bij mij moet het snel en simpel.
Net als met koffie.Het hobby gedeelte is er wel van af.

Ja doelde ook juist op minder grote gaten. 70% is best wel hoog volgens mij
Lelit MaraX - Sculptor 078S - Specialita Mat Zwart

mr Blanc
Berichten: 551
Lid geworden op: ma 13 jan 2020, 14:22

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor mr Blanc » wo 14 apr 2021, 12:58

mooi die broden...een goede balans tussen lucht en compact! Moet zeggen dat ik ook voor luchtig ga maar ik kan ook inkomen in wat cremalover zegt! Smeer toch een stuk lekkerder! Hydratatie is volgens mij wel een grote factor in combi met vaker fold en stretch. daarnaast ook het eiwit gehalte volgens mij
Ik stretch en fold al een jasr helemaal niwt meer.
Voegt naar mijn idee weinig tot niks toe.
Ook zit mijn hydratatie behoorlijk laag.Schat tegen de 70% of minder.
Bij mij moet het snel en simpel.
Net als met koffie.Het hobby gedeelte is er wel van af.

Ja doelde ook juist op minder grote gaten. 70% is best wel hoog volgens mij maar hangt dan weer af van het meel dat je gebruikt. Maar voor het snel en simpel maak je volgens mij geen Desem brood...je moet een hoop geduld hebben
Lelit MaraX - Sculptor 078S - Specialita Mat Zwart

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6403
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » wo 14 apr 2021, 13:11



Ik stretch en fold al een jasr helemaal niwt meer.
Voegt naar mijn idee weinig tot niks toe.
Ook zit mijn hydratatie behoorlijk laag.Schat tegen de 70% of minder.
Bij mij moet het snel en simpel.
Net als met koffie.Het hobby gedeelte is er wel van af.

Ja doelde ook juist op minder grote gaten. 70% is best wel hoog volgens mij maar hangt dan weer af van het meel dat je gebruikt. Maar voor het snel en simpel maak je volgens mij geen Desem brood...je moet een hoop geduld hebben
Nee hoor.


Om 9.00 gemengd.en 4 uur latenstaan.Nu opgebold.
Om 5uur heb ik weer twee broden.
Laatst gewijzigd door cremalover op wo 14 apr 2021, 14:13, 2 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6403
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » wo 14 apr 2021, 13:25

En klaar.
IMG_20210414_132336.jpg
Wetkzaamhedentot nu toe 3 minuten. :mrgreen:

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13251
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Brewler

Berichtdoor bobbee » wo 14 apr 2021, 14:04

Ja, ik doe het nu ook zeer eenvoudig. Min of meer zoals je omschrijft. Ik gebruik de biologische bloem van de lidl a 99 cent per kg icm versgemalen graan. Qua hydratatie zit ik op 65 tot 68%. Het brood rijst lekker, bolt eenvoudig op en het smaakt opperbest. Ik gooi er soms wat doorheen, soms niet. Gisteren hazelnoten en rozijnen bijvoorbeeld.

Lekker met honing van de koffiebloesem!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
Joste
Berichten: 893
Lid geworden op: ma 01 apr 2013, 14:26

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Joste » wo 14 apr 2021, 14:23

Dan ga ik ook maar eens iets lager zitten met de hydratatie. Ik zat steeds op iets van 73% en dan was het bij mij toch wel wat moeilijk in vorm te krijgen. Had wel een mooi egaal brood, wel genoeg lucht geen grote gaten.
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13251
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » wo 14 apr 2021, 15:51

Ik heb dat jarenlang geprobeerd. 72 % en hoger. De Nederlandse bloem en meel trekt dat volgens mij niet. Ik ben ermee gestopt en kan nu ontspannen heerlijk zuurdesem brood bakken.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6403
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » wo 14 apr 2021, 16:28

De 5 minuten broden vers uit de oven.


20% zeklfgemalen Duits Rogge,
45% T110 .
45% bloem.
Hydratatie ongeveer 73.5%.


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 20 gasten