Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor mutsje » wo 08 mei 2019, 19:37
Dat krijg je dan he, espresso geeks die alles uitmeten nameten evenzo met hun branders om den mooie bruine boon te horen knakken en dan een overheerlijke espresso te kunnen maken gaan we nu over op eigen meel en de vele voordelen ervan. Man ik ben gewoon stront jaloers Frans. Heb helaas geen ruimte in de keuken om ook zo'n mooie maler te plaatsen , althans niet als ik nog in dit huis wil blijven wonen
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor fransg » wo 08 mei 2019, 20:30
In de keuken zou die ook niet goed passen, vandaar dat ik 'm gewoon midden in de woonkamer heb neergepoot tussen de espressomachine en het bonenmalertje
Daar pastte die nog goed, aan de andere wand staan teveel kortegolfradio's.
Daar pastte die nog goed, aan de andere wand staan teveel kortegolfradio's.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor mutsje » wo 08 mei 2019, 20:39
Nou het past vast en zeker mooi bij jou thuis Frans! ik heb laatst weer goedkoop speltbloem bij de lidl gehaald, en zowaar na een week deden ze er nog 30% korting op dus weer 9 KG gehaald. Nu nog iets van 16KG in de schuur staan en komt vanzelf op.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor @3aan » wo 08 mei 2019, 21:49
Daar zeuren ze nogal over het geluid, maar vindt dat erg meevallen, je moet natuurlijk wel het hoppertje leegmalen, mooier zou een schuif zijn want als je er graan of rogge in laat staan geheid dat die niet meer gaat draaien, bij mijn molen zitten er iets van 115 mm stenen in."Nog beter is om het meel na het malen zo'n twee weken te laten rijpen, net zoals de molenaars dat vroeger deden, daar wordt de bakaard iets beter van.”
https://broodsmakelijk.nl/gereedschap/graanmolen
Nog dank aan Pichichi (schrijf ik dat goed)?
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » wo 08 mei 2019, 22:09
Ik heb de mockmill 100 en die heeft keramische stenen schijven van 90mm.
Vandaag pita broodjes gebakken met 20% vers gemalen graan.
Vandaag pita broodjes gebakken met 20% vers gemalen graan.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » do 09 mei 2019, 07:31
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor fransg » do 09 mei 2019, 08:33
https://www.nu.nl/gezondheid/5877333/ho ... nlijk.htmlNeem speciale glutenvrije koekjes of glutenvrij brood, waarbij alle gluteningrediënten uit het recept zijn geschrapt. Mak: "Om zoiets zonder gluten toch lekker te maken, zit er meer suiker, meer vet en meer zout in dan in gewone producten."
Bovendien riskeren glutenmijders een tekort aan vitamine B, vezels, ijzers, foliumzuur en jodium. Mak benadrukt: "Als je niet glutenvrij hoeft te eten, doe het dan ook niet."
En de beroemde bestseller Broodbuik dan? Daarin wordt driftig gewaarschuwd voor de 'gevaren' van gluten.
Gerd Bouma, hoogleraar en maag-darm-leverarts in Amsterdam UMC, is kritisch, en vindt dat het boek ook kritisch gelezen moet worden: "Er staan theorieën in die over het algemeen weinig wetenschappelijke onderbouwing hebben." Auteur William Davis deed aan 'cherry picking': zijn informatie komt vaak wel degelijk uit wetenschappelijke literatuur, maar is uit verband getrokken.
Bouma: "Dat brood kanker zou veroorzaken, bijvoorbeeld. Dat is helemaal niet waar.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » do 09 mei 2019, 09:51
Bart Chabot brengt een ode aan brood
(vanaf 26:34)
https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv ... _03738623/
(vanaf 26:34)
https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv ... _03738623/
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor cremalover » zo 12 mei 2019, 08:38
Heb een Brod&Taylor rijskast te koop.
Misschien heeft een bakker interesse.
Heb hem denk ik twee keer gebruikt
Pompeii gaat makkelijker.
Misschien heeft een bakker interesse.
Heb hem denk ik twee keer gebruikt
Pompeii gaat makkelijker.
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 19 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign