Dat grijzig laagje water is normaal. Niks aan het handje.Resultaat is geen gedoe! Ziet er weer perfect uit!Rogge met gedoe
IMG_20210917_182712.jpgIMG_20210917_182824.jpg
Mijn desems leven nog na 3 weken Italia. Toen ik ze uit de koelkast haalde zagen ze er wat treurig uit. Op tarwedesem stond zelfs een laagje water...
Maar na bijvoeren kwamen ze weer in actie.
Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » zo 19 sep 2021, 11:40
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » zo 19 sep 2021, 18:05
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor Joste » zo 19 sep 2021, 23:14
Hoe is het mogelijk! Ziet er prima uit!Experiment.
Witbrood van supermarkt meel .90% hydratatie.Het was een soort yoghurt.IMG_20210919_180338.jpgMatig opgekomenIMG_20210919_182610.jpg
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » ma 04 okt 2021, 14:50
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » ma 04 okt 2021, 14:58
Mooi! Jij weet precies wanneer het brood de oven in moet.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- FrancisPavoni
- Berichten: 339
- Lid geworden op: zo 13 mar 2016, 00:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor FrancisPavoni » ma 04 okt 2021, 15:07
Eenkorn vd Zuidmolen.
30% eenkorn, 20% manitoba, 25% tarwemeel en 25% gebuild tarwemeel. Hydratatie 75%, iets te veel... Rechtsachter nog een restje emmerbrood.
30% eenkorn, 20% manitoba, 25% tarwemeel en 25% gebuild tarwemeel. Hydratatie 75%, iets te veel... Rechtsachter nog een restje emmerbrood.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor Joste » ma 04 okt 2021, 18:07
Prachtige stillevens weer.
Dit weekend zelf ook maar weer eens 4 desembroden gebakken.
2 landbroden: 15% rogge, 25%spelt, 5% gebuild tarwe en T65, hydratatie 67%
2 rogge-rozijnenbroden: 50% rogge, 50% deels manitobo en deels T65, rozijnen, hydratatie 77%
Dit weekend zelf ook maar weer eens 4 desembroden gebakken.
2 landbroden: 15% rogge, 25%spelt, 5% gebuild tarwe en T65, hydratatie 67%
2 rogge-rozijnenbroden: 50% rogge, 50% deels manitobo en deels T65, rozijnen, hydratatie 77%
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor mutsje » di 05 okt 2021, 20:25
Na heel lang niks van me laten horen, het bakken weer opgepakt. Elke dag verplicht een brood bakken begon tegen te zitten. Deze is vers uit de oven 90% tarwemeel omdat de bloem op is . Gelijk op de foto gezet duh... maar met een 100mm lens . Ook die hobby weer opgepakt.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
- gilleko B.
- Berichten: 5628
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor gilleko B. » di 05 okt 2021, 21:35
Goed bezig, door privéomstandigheden heb ik geen tijd vrij kunnen maken om brood te bakken. Moet en wil het ook weer oppakken.Na heel lang niks van me laten horen, het bakken weer opgepakt. Elke dag verplicht een brood bakken begon tegen te zitten. Deze is vers uit de oven 90% tarwemeel omdat de bloem op is . Gelijk op de foto gezet duh... maar met een 100mm lens . Ook die hobby weer opgepakt.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » wo 06 okt 2021, 08:57
welcome back!Na heel lang niks van me laten horen
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign