Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor cremalover » do 17 nov 2016, 20:09
Ik bak alleen desembrood.
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor bobbee » do 17 nov 2016, 20:27
Mensenhaar....
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor R&B » do 17 nov 2016, 21:08
Dat van mensenhaar (is alweer 2014) moet de Warenautoriteit op toezien, want dat is illegaal. Gelukkig is die toevoeging ook niet nodig.Broodverbeteraar van mensenhaar,geroisterd mout voor de "gezonde" meergranenlook enz.
Maar in volkorenbrood zit ook geen gebrande mout, het bestaat voor 100% uit volkorenmeel. Als het er wel wat karamelkleurstof in zit is dat ook geen probleem.
@mutsje: wat is er mis met gist?
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor mutsje » do 17 nov 2016, 21:39
Er is niks mis met gist reageerde alleen op het stukje dat het alleen meel water en zout bevat. Echter mis je dan nog eigenlijk 3 basis zaken. gist, suiker en boter
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor fransg » do 17 nov 2016, 21:44
Zuurdesembrood heeft geen gist suiker of boter nodig. Dus dan mis je die 'basis' zaken ook niet.Er is niks mis met gist reageerde alleen op het stukje dat het alleen meel water en zout bevat. Echter mis je dan nog eigenlijk 3 basis zaken. gist, suiker en boter
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor mutsje » do 17 nov 2016, 21:50
Klopt echter maak ik geen zuurdesembrood, staat nog wel op lijstje TODO btw. Kids vinden het brood lekker en helemaal tof als pappa weer eens 12 bolletjes staat te draaien omdat ze dan weten dat er volgende dag verse witte bolletjes zijn. Leven kan soms zo mooi zijnZuurdesembrood heeft geen gist suiker of boter nodig. Dus dan mis je die 'basis' zaken ook niet.Er is niks mis met gist reageerde alleen op het stukje dat het alleen meel water en zout bevat. Echter mis je dan nog eigenlijk 3 basis zaken. gist, suiker en boter
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor R&B » do 17 nov 2016, 22:14
In zuurdesem zit ook gist.
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30
Re: RE: Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor bobbee » do 17 nov 2016, 22:28
Suiker hoeft er niet in en vetstof ook niet. Vetstof is een keus. Suiker toevoegen dateert nog van toen gist nog niet zolang bestond. Tegenwoordig is de droge gist zo sterk dat het altijd wel werkt. Zo kun je het ook gewoon met zout toevoegen in het water wat eerder echt niet kon. Maar het werkt gewoon. Als ik pizza ga bakken kneed ik niet eens, ik doe warm water, bloem, gist, zout en eventueel wat olie in een emmer en mix het totdat alle droge bestanddelen zijn opgenomen. Dan ongeveer 3 uur wegzetten. Het deeg rijst en vlak voordat het gaat inzakken in de koelkast. Dat stopt het rijsproces. Dat laten koelen tot de volgende ochtend en dan bolletjes afwegen en opbollen en terug in de koelkast. Uurtje voordat ik ga bakken uit de koelkast en dat is het. Perfecte bodems!Er is niks mis met gist reageerde alleen op het stukje dat het alleen meel water en zout bevat. Echter mis je dan nog eigenlijk 3 basis zaken. gist, suiker en boter
Maar je kunt er ook gewoon broodjes van bakken natuurlijk!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: RE: Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor mutsje » do 17 nov 2016, 22:45
Dat is inderdaad wel tof met dat droge gist, ik gebruik echter uitsluitend verse gist omdat ik dat prettiger vind. Heb het wel overwogen om droge gist te gaan gebruiken maar vind het gebruik van verse gist fijner. Wel toffe manier van pizzadeeg maken zo btw. Kan je eens volledig recept neer plempen hoeveelheden etc?Suiker hoeft er niet in en vetstof ook niet. Vetstof is een keus. Suiker toevoegen dateert nog van toen gist nog niet zolang bestond. Tegenwoordig is de droge gist zo sterk dat het altijd wel werkt. Zo kun je het ook gewoon met zout toevoegen in het water wat eerder echt niet kon. Maar het werkt gewoon. Als ik pizza ga bakken kneed ik niet eens, ik doe warm water, bloem, gist, zout en eventueel wat olie in een emmer en mix het totdat alle droge bestanddelen zijn opgenomen. Dan ongeveer 3 uur wegzetten. Het deeg rijst en vlak voordat het gaat inzakken in de koelkast. Dat stopt het rijsproces. Dat laten koelen tot de volgende ochtend en dan bolletjes afwegen en opbollen en terug in de koelkast. Uurtje voordat ik ga bakken uit de koelkast en dat is het. Perfecte bodems!Er is niks mis met gist reageerde alleen op het stukje dat het alleen meel water en zout bevat. Echter mis je dan nog eigenlijk 3 basis zaken. gist, suiker en boter
Maar je kunt er ook gewoon broodjes van bakken natuurlijk!
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Berichtdoor Kabouter » vr 18 nov 2016, 07:01
Ook een zuurdesem bakker hier! Al doe ik het zeer sporadisch vanwege de tijd. Meestal broodbakmachine. Maar dit zijn zuurdesems van grotendeels cheape tarwebloem, en een 20% rogge ongeveer als ik het goed heb.
Quest M3, VBM Domobar Super (rota), Faema MC80, Mahlkonig Guatemala, Kalita Wave, Cona D, Aeropress.
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 26 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign