Ik zei een hoop geduld, niet een hoop werk van 9 tot 5 is toch aardig wat uur geduld!Nee hoor.
Ja doelde ook juist op minder grote gaten. 70% is best wel hoog volgens mij maar hangt dan weer af van het meel dat je gebruikt. Maar voor het snel en simpel maak je volgens mij geen Desem brood...je moet een hoop geduld hebben
Om 9.00 gemengd.en 4 uur latenstaan.Nu opgebold.
Om 5uur heb ik weer twee broden.
Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor mr Blanc » wo 14 apr 2021, 16:31
Lelit MaraX - Sculptor 078S - Specialita Mat Zwart
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor mr Blanc » wo 14 apr 2021, 16:33
Pff wel erg mooie broden Bobbee en cremalover! Zo mooi wil ik ze ook nog bakken!
Lelit MaraX - Sculptor 078S - Specialita Mat Zwart
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor mr Blanc » do 15 apr 2021, 07:59
Wat zijn dat voor rijsmanden? Zien goed uit.En klaar.
IMG_20210414_132336.jpg
Wetkzaamhedentot nu toe 3 minuten.
Lelit MaraX - Sculptor 078S - Specialita Mat Zwart
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » do 15 apr 2021, 08:41
lijkt op deze:Wat zijn dat voor rijsmanden? Zien goed uit.
https://www.hetkookeiland.nl/copy-of-ri ... -1101.html
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor mr Blanc » do 15 apr 2021, 09:00
thankslijkt op deze:Wat zijn dat voor rijsmanden? Zien goed uit.
https://www.hetkookeiland.nl/copy-of-ri ... -1101.html
Schermafbeelding 2021-04-15 om 08.40.40.png
Lelit MaraX - Sculptor 078S - Specialita Mat Zwart
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » do 15 apr 2021, 09:20
Houtvezel mandjes zijn dat.
Ik trek zojuist deze 2 broden uit de oven. Ik heb het nu zo eenvoudig dat ik het zelf niet meer begrijp.
Het is bloem, vers gemalen Emmer tarwe, zout, desem, olijfolie. Hydratatie is 66%.
Alle ingrediënten bijelkaar in een bak met deksel. Pan werkt ook perfect trouwens. Dat deed ik om 19 uur.
Doorroeren tot al het droge is opgenomen en het een samenhangend ding is. Wegzetten. Niks doen. Als ik het wil doe ik een keer een stretch and fold.
Voordat ik naar bed ging om uur of 22u30, deeg op aanrecht en in 2 stukken verdeeld. Opvouwen en opbollen. In mandje, dat in plastieken zak. Dicht draaien en in koelkast.
Volgende ochtend. Oven aan, bakplaat erin. Deeg ingesneden in de oven. Stoom. Bakken. Klaar.
(inspiratie van cremalover was de grondlegger van van deze eenvoud)
Ik trek zojuist deze 2 broden uit de oven. Ik heb het nu zo eenvoudig dat ik het zelf niet meer begrijp.
Het is bloem, vers gemalen Emmer tarwe, zout, desem, olijfolie. Hydratatie is 66%.
Alle ingrediënten bijelkaar in een bak met deksel. Pan werkt ook perfect trouwens. Dat deed ik om 19 uur.
Doorroeren tot al het droge is opgenomen en het een samenhangend ding is. Wegzetten. Niks doen. Als ik het wil doe ik een keer een stretch and fold.
Voordat ik naar bed ging om uur of 22u30, deeg op aanrecht en in 2 stukken verdeeld. Opvouwen en opbollen. In mandje, dat in plastieken zak. Dicht draaien en in koelkast.
Volgende ochtend. Oven aan, bakplaat erin. Deeg ingesneden in de oven. Stoom. Bakken. Klaar.
(inspiratie van cremalover was de grondlegger van van deze eenvoud)
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » do 15 apr 2021, 09:36
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » do 15 apr 2021, 09:43
Valt mij altijd op dat jij geen meel opje brood hebt.Houtvezel mandjes zijn dat.
Ik trek zojuist deze 2 broden uit de oven. Ik heb het nu zo eenvoudig dat ik het zelf niet meer begrijp.
Het is bloem, vers gemalen Emmer tarwe, zout, desem, olijfolie. Hydratatie is 66%.
Alle ingrediënten bijelkaar in een bak met deksel. Pan werkt ook perfect trouwens. Dat deed ik om 19 uur.
Doorroeren tot al het droge is opgenomen en het een samenhangend ding is. Wegzetten. Niks doen. Als ik het wil doe ik een keer een stretch and fold.
Voordat ik naar bed ging om uur of 22u30, deeg op aanrecht en in 2 stukken verdeeld. Opvouwen en opbollen. In mandje, dat in plastieken zak. Dicht draaien en in koelkast.
Volgende ochtend. Oven aan, bakplaat erin. Deeg ingesneden in de oven. Stoom. Bakken. Klaar.
(inspiratie van cremalover was de grondlegger van van deze eenvoud)
Kleven ze niet aan je rijsmand vast?
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » do 15 apr 2021, 09:55
Ik gebruik wel beetje bloem. Klein beetje. En een gaasdoekje, tegenwoordig kun je bij de lidl van die herbruikbare groentezakjes kopen. Dat is een soort gaas. Als je die open knipt kun je het als inleg gebruiken voor het mandje.
En ik spray royaal water op het deeg zodra het de oven ingaat! Dan blijft de korst lang zacht voor de oven rijs.
En ik spray royaal water op het deeg zodra het de oven ingaat! Dan blijft de korst lang zacht voor de oven rijs.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » do 15 apr 2021, 09:57
Van wie heb je die tip?Ik gebruik wel beetje bloem. Klein beetje. En een gaasdoekje, tegenwoordig kun je bij de lidl van die herbruikbare groentezakjes kopen. Dat is een soort gaas. Als je die open knipt kun je het als inleg gebruiken voor het mandje.
En ik spray royaal water op het deeg zodra het de oven ingaat! Dan blijft de korst lang zacht voor de oven rijs.
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 22 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign