Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15045
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » zo 27 jun 2021, 18:17

Oh lekker, krokant, zoet, lik boter erop
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
Joste
Berichten: 893
Lid geworden op: ma 01 apr 2013, 14:26

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Joste » zo 27 jun 2021, 22:16

Neem ik altijd als ontbijt
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon

RoosW
Berichten: 858
Lid geworden op: zo 03 jan 2021, 12:36

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor RoosW » wo 30 jun 2021, 16:37

Afbeelding
Vandaag aan het bakken geweest, weer eens met standaard Droog gist, ook omdat ik de te fruitige smaak van het andere gist te dominant vind, althans na een heel brood ermee te hebben gegeten.
Dat is dus echt een dingetje, ik heb nu dus met dat Franse Active Dry Yeast (dat geactiveerd moet worden) geëxperimenteerd en heb geconstateerd dat geactiveerd met elke normale (korrel) Poedersuiker, Kristalsuiker, Basterdsuiker (wit), Donkere Basterdsuiker, Rietsuiker etc. de smaak van het brood 'normaal' is, geen ongewenste smaak toevoegingen in het gebakken eindresultaat.
Maar, als ik dus Honing gebruik (de vloeibare vorm) dan ruikt het gist (en het hele huis) tijdens het activeren enorm naar rijp fruit, en die geur blijft in en aan het brood 'hangen' ook na het bakken, je kan het zelfs proeven.
Iemand hier die dit kan ontkennen/bevestigen? Al heb ik begrepen dat het Active Dry Yeast gebeuren niet makkelijk te verkrijgen is, dus zal het ook niet in brede kringen in gebruik zijn buiten Frankrijk.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15045
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » wo 30 jun 2021, 17:55

A67D78EC-853A-40E8-A861-EFC02406610C.jpeg
AFB17438-BCA6-49AB-AB12-3CCE1235D447.jpeg
29A1A5A5-95E3-4DF0-8094-54DA4CB9587C.jpeg
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15045
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » wo 30 jun 2021, 17:57

Maar, als ik dus Honing gebruik (de vloeibare vorm) dan ruikt het gist (en het hele huis) tijdens het activeren enorm naar rijp fruit, en die geur blijft in en aan het brood 'hangen' ook na het bakken, je kan het zelfs proeven.
eigenaardig!

de afbeelding kon ik niet zien overigens
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6400
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » do 01 jul 2021, 17:57

Brace-en krukken brood.
IMG_20210701_175229.jpg

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15045
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » do 01 jul 2021, 19:07

Knap!! Je ziet r niks van
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13247
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » do 01 jul 2021, 19:49

Wel behoorlijk wat breuken te zien.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6400
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » vr 02 jul 2021, 10:19

Wel behoorlijk wat breuken te zien.
Zonder water de oven in. Teveel gedoe nu. Dat werkt slecht.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13247
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » vr 02 jul 2021, 10:22

‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten

cron