Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » di 05 mar 2019, 09:25

Lekker broodje frans!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » di 05 mar 2019, 09:27

72% hydratatie
vers gemalen tarwe 344 gram
bloem 66 gram
olijfolie 25 gram (probeer een donkerder korst te creëren)
zout
desem
maanzaadjes/sesam/chia erdoorheen

Prima voedzaam brood! Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6375
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor cremalover » di 05 mar 2019, 09:55

72% hydratatie
vers gemalen tarwe 344 gram
bloem 66 gram
olijfolie 25 gram (probeer een donkerder korst te creëren)
zout
desem
maanzaadjes/sesam/chia erdoorheen

Prima voedzaam brood! Afbeelding
Ja dan krijg je ander brood als je zelf maalt.
Je moet eens proberen van versgemalen rogge met de hand een deeg te maken.Kun je vergeten.
Ik gebruik de laatste maanden daarom alleren nog maar mijn mixertje.
Ding maakt in 25 minuten het mooiste deeg.

72% hydratatie is al 10 jaar mijn magic number

Gebruikersavatar
martinierius
Berichten: 306
Lid geworden op: do 16 okt 2014, 09:41

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor martinierius » di 05 mar 2019, 10:07

Aha de pyrex-methode. Geen dure potten nodig en zowat iedereen heeft pyrex potten/schotels in huis.
brod-01-IMG_0622-190304.jpg
brod-02-IMG_0623-190304.jpg
brod-03-IMG_0624-190304.jpg
DE1+ 1.1 || KINU M47,M68 || Niche || Behmor 1600 PLUS

mutsje
Berichten: 681
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor mutsje » di 05 mar 2019, 22:31

Ik pleur ze gewoon op de jamie oliver pizza steen. Lekker makkelijk. Hoge hydratie doe ik niet aan dan kakken ze compleet in namelijk. Wat ik verkeerd doe geen idee , zal wel te fris zijn in huis. Ga binnenkort ook maar weer eens zuurdesum starter maken. Zelf malen aan gedacht maar heb al zo weinig ruimte in de keuken :( Vandaag nog genoeg brood dus niks gebakken. En het is de eerste woensdag van de maand dus de vrouw neemt de kinderen mee uit lunchen.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 14930
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » wo 06 mar 2019, 00:01

Gisteren deeg gemaakt, in de koelkast gedaan, vanochend eruit gehaald en in het warme kastje gezet op 29ºC, naar een vergadering gegaan, die liep uit, daarna bij vriendin soep gegeten, dus veel later thuis, oven aan zetten, brood erin, deeg was wat over zijn elastische hoogtepunt heen.
CF366DB2-6039-4F45-A249-D03761CCBD74.jpeg
5DB56419-CA0F-4C70-8266-85104085CBFD.jpeg
DFA9BF92-FC68-464D-9BD4-3D211C5F2E00.jpeg
EFFE7C75-5AC1-4645-92FA-96BE04802EEB.jpeg
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » wo 06 mar 2019, 05:12

72% hydratatie
vers gemalen tarwe 344 gram
bloem 66 gram
olijfolie 25 gram (probeer een donkerder korst te creëren)
zout
desem
maanzaadjes/sesam/chia erdoorheen

Prima voedzaam brood! Afbeelding
Ja dan krijg je ander brood als je zelf maalt.
Je moet eens proberen van versgemalen rogge met de hand een deeg te maken.Kun je vergeten.
Ik gebruik de laatste maanden daarom alleren nog maar mijn mixertje.
Ding maakt in 25 minuten het mooiste deeg.

72% hydratatie is al 10 jaar mijn magic number
72% lijkt goed maar nu heb ik een graan...85% zit ik nu anders bleef het gewoon te droog. Merk jij ook dat versgemalen graan veel meer vocht opneemt?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » wo 06 mar 2019, 10:31

85% hydratatie, 100% versgemalen biologisch tarwegraan, op basis van zuurdesem.AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
martinierius
Berichten: 306
Lid geworden op: do 16 okt 2014, 09:41

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor martinierius » wo 06 mar 2019, 11:10

85% hydratatie, 100% versgemalen biologisch tarwegraan, op basis van zuurdesem.AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Mooi! Wat gebruik je om te malen?
DE1+ 1.1 || KINU M47,M68 || Niche || Behmor 1600 PLUS

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » wo 06 mar 2019, 12:15

85% hydratatie, 100% versgemalen biologisch tarwegraan, op basis van zuurdesem.AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Mooi! Wat gebruik je om te malen?
Mockmill 100! Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: cremalover en 8 gasten

cron