Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » di 05 mar 2019, 09:25
Lekker broodje frans!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » di 05 mar 2019, 09:27
72% hydratatie
vers gemalen tarwe 344 gram
bloem 66 gram
olijfolie 25 gram (probeer een donkerder korst te creëren)
zout
desem
maanzaadjes/sesam/chia erdoorheen
Prima voedzaam brood!
vers gemalen tarwe 344 gram
bloem 66 gram
olijfolie 25 gram (probeer een donkerder korst te creëren)
zout
desem
maanzaadjes/sesam/chia erdoorheen
Prima voedzaam brood!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- cremalover
- Berichten: 6375
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor cremalover » di 05 mar 2019, 09:55
Ja dan krijg je ander brood als je zelf maalt.72% hydratatie
vers gemalen tarwe 344 gram
bloem 66 gram
olijfolie 25 gram (probeer een donkerder korst te creëren)
zout
desem
maanzaadjes/sesam/chia erdoorheen
Prima voedzaam brood!
Je moet eens proberen van versgemalen rogge met de hand een deeg te maken.Kun je vergeten.
Ik gebruik de laatste maanden daarom alleren nog maar mijn mixertje.
Ding maakt in 25 minuten het mooiste deeg.
72% hydratatie is al 10 jaar mijn magic number
- martinierius
- Berichten: 306
- Lid geworden op: do 16 okt 2014, 09:41
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor martinierius » di 05 mar 2019, 10:07
Aha de pyrex-methode. Geen dure potten nodig en zowat iedereen heeft pyrex potten/schotels in huis.
brod-01-IMG_0622-190304.jpgbrod-02-IMG_0623-190304.jpgbrod-03-IMG_0624-190304.jpg
DE1+ 1.1 || KINU M47,M68 || Niche || Behmor 1600 PLUS
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor mutsje » di 05 mar 2019, 22:31
Ik pleur ze gewoon op de jamie oliver pizza steen. Lekker makkelijk. Hoge hydratie doe ik niet aan dan kakken ze compleet in namelijk. Wat ik verkeerd doe geen idee , zal wel te fris zijn in huis. Ga binnenkort ook maar weer eens zuurdesum starter maken. Zelf malen aan gedacht maar heb al zo weinig ruimte in de keuken Vandaag nog genoeg brood dus niks gebakken. En het is de eerste woensdag van de maand dus de vrouw neemt de kinderen mee uit lunchen.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor fransg » wo 06 mar 2019, 00:01
Gisteren deeg gemaakt, in de koelkast gedaan, vanochend eruit gehaald en in het warme kastje gezet op 29ºC, naar een vergadering gegaan, die liep uit, daarna bij vriendin soep gegeten, dus veel later thuis, oven aan zetten, brood erin, deeg was wat over zijn elastische hoogtepunt heen.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » wo 06 mar 2019, 05:12
72% lijkt goed maar nu heb ik een graan...85% zit ik nu anders bleef het gewoon te droog. Merk jij ook dat versgemalen graan veel meer vocht opneemt?Ja dan krijg je ander brood als je zelf maalt.72% hydratatie
vers gemalen tarwe 344 gram
bloem 66 gram
olijfolie 25 gram (probeer een donkerder korst te creëren)
zout
desem
maanzaadjes/sesam/chia erdoorheen
Prima voedzaam brood!
Je moet eens proberen van versgemalen rogge met de hand een deeg te maken.Kun je vergeten.
Ik gebruik de laatste maanden daarom alleren nog maar mijn mixertje.
Ding maakt in 25 minuten het mooiste deeg.
72% hydratatie is al 10 jaar mijn magic number
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » wo 06 mar 2019, 10:31
85% hydratatie, 100% versgemalen biologisch tarwegraan, op basis van zuurdesem.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- martinierius
- Berichten: 306
- Lid geworden op: do 16 okt 2014, 09:41
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor martinierius » wo 06 mar 2019, 11:10
Mooi! Wat gebruik je om te malen?85% hydratatie, 100% versgemalen biologisch tarwegraan, op basis van zuurdesem.
DE1+ 1.1 || KINU M47,M68 || Niche || Behmor 1600 PLUS
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » wo 06 mar 2019, 12:15
Mockmill 100!Mooi! Wat gebruik je om te malen?85% hydratatie, 100% versgemalen biologisch tarwegraan, op basis van zuurdesem.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: cremalover en 8 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign