Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » do 01 okt 2020, 21:43
Ik zeg dan wel ik pleur alles bij mekaar. Is ook zo maar ik weet inmiddels hoeveel water en meel ik moet gebruiken om ongeveer 72% hydratatie te krijgen.
anderhalve pitcher water en kom vullen met meel tot waar het glanzend gedeelte begint.Dan jampot met zuurdesem 4 tellen ondersteboven houden. Theelepel met zwaluw tot de rand vullen met zout.
anderhalve pitcher water en kom vullen met meel tot waar het glanzend gedeelte begint.Dan jampot met zuurdesem 4 tellen ondersteboven houden. Theelepel met zwaluw tot de rand vullen met zout.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » do 01 okt 2020, 21:50
Hhaha! Ik hou ervan.Ik zeg dan wel ik pleur alles bij mekaar. Is ook zo maar ik weet inmiddels hoeveel water en meel ik moet gebruiken om ongeveer 72% hydratatie te krijgen.
anderhalve pitcher water en kom vullen met meel tot waar het glanzend gedeelte begint.Dan jampot met zuurdesem 4 tellen ondersteboven houden. Theelepel met zwaluw tot de rand vullen met zout.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » vr 02 okt 2020, 07:05
https://www.nu.nl/economie/6081099/iers ... brood.html
"Brood mag volgens de Ierse wet in verhouding tot het gebruikte bloem niet meer dan 2 procent suiker, vet of broodverbeteraar bevatten. Voor suiker ligt dat percentage bij Subway op 10 procent, aldus Irish Independent."
Suikerbrood!
"Brood mag volgens de Ierse wet in verhouding tot het gebruikte bloem niet meer dan 2 procent suiker, vet of broodverbeteraar bevatten. Voor suiker ligt dat percentage bij Subway op 10 procent, aldus Irish Independent."
Suikerbrood!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » vr 02 okt 2020, 08:26
Ierse rechtbank bepaalt dat sommige "broodjes" feitelijk geen "brood" mogen heten omdat er teveel rotzooi in zit, tot wel 5x de toegestane hoeveelheid suiker.
http://youtu.be/jZ6QloveTKs?t=464
http://youtu.be/jZ6QloveTKs?t=464
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » zo 04 okt 2020, 18:50
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » di 06 okt 2020, 14:44
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » di 06 okt 2020, 15:14
Mijn desem was niet goed meer. Na meerdere pogingen om hem weer springlevend te krijgen ipv half levend heb ik hem opgegeven. Ik had van dezelfde desem een beetje in de koelkast staan voor al zeker 8 maanden zonder omkijken. Ik heb hem 2 x gevoed en was springlevend vool energie.
We kunnen weer!
[img]https://up.picr.de/39589695yj.jpg[/img]
We kunnen weer!
[img]https://up.picr.de/39589695yj.jpg[/img]
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor fransg » do 08 okt 2020, 22:35
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor bobbee » vr 09 okt 2020, 08:31
Weer een beauty!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Berichtdoor cremalover » vr 09 okt 2020, 09:20
Dit is gezondheidsbrood.Weer een beauty!
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 17 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign