Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: ma 12 nov 2018, 20:27
Het brood blijkt prima te kanen! Volgende keer zet ik de oven dus weer hoog
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://www.koffiepraat.nl/forum/
Zonde! Wat maakte dat je er niet mee kon werken?De Santos 18 zet ik weer te koop. Ik kan er niet mee werken en is toch te groot voor mij. Jammer!
Je moet er bij blijven tijdens het kneden en dat is waar ik geen zin in heb.
Zonde! Wat maakte dat je er niet mee kon werken?
Hier net weer twee zuurdesem broodjes uit de oven gehaald:
Mooi om weer te merken dat een desem ook een soort setje nieuwe maalschijven is wat in moet lopen. Begint steeds sneller en voorspelbaarder te worden na een aantal weken. Blijft leuk! Alleen jammer dat het brood zo geliefd is dat het meeste bij familie eindigt
Ja dat kan heel goed. Ik heb een pavoni en cremina gehad, beide waren snel weer weg geen moment spijt van gehad!Dat is toch normaal, een machine moet je nooit onbeheerd laten, je moet op elk moment kunnen ingrijpen!
Ik vind het al moeilijk om even te gaan urineren, om dan een minuutje weg te lopen, zal je zien dat die ene minuut net het verschil maakt, als het fout gaat dan is het moment daar waar o.a. de aandacht verslapt, het is p.s.v.r. geen vaatwasser.
Je laat een mooie kans liggen, een La Pavoni moment bij de beginnende koffiemaker?!
Oh maar je brood wordt er echt veel beter van hoor! Mijn broden gingen pas praten na het machinaal kneden.Ik doe nauwelijks aan kneden, wat naar mijn mening een sterk overschatte bezigheid is waardoor men aan twee gevaren bloot wordt gesteld: 1) de behoefte machinerie aan te schaffen en 2) tennisarm.
Mijn broden trekken zich er niets van aan, van hen hoor ik geen enkele klacht als van zou men het op prijs hebben gesteld vaker en heviger door mij te worden gekneed dan wel gemasseerd.