Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
martinierius
Berichten: 243
Lid geworden op: do 16 okt 2014, 09:41

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor martinierius » ma 27 apr 2020, 19:14

BCAA9078-6D78-4D80-8EDA-7AB9EA26DB93.jpeg
Ik dacht eerst aan een zonnetje maar ja... !
Edit: Ik bedoel maar, met al dat maanzaad... Ja laat maar... Te ver gezocht zeker ;-)
Laatst gewijzigd door martinierius op ma 27 apr 2020, 19:14, 1 keer totaal gewijzigd.
DE1+ || KINU M47,M68 || Niche || Aeropress || Aergrind || Chemex || Kalita 185 || Behmor 1600 PLUS

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6080
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » ma 27 apr 2020, 22:20

Mooi broodje Frans.
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
gilleko B.
Berichten: 720
Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor gilleko B. » di 28 apr 2020, 13:42

Gentlemen,

Ben door dit forum ook bezig met broodbakken, mijn eerste brood was vrij plat gebleven. Smaak was erg lekker, korst knapperig met licht chewy- achtige binnenkant.

Heb een kitchenaid, maar je ziet veel recepten van lange duur met slechts stretch & fold. Dus alles zonder deeghaak. Engelse marmelade met gember erop, allemachtig Godenspijs.

Heb wel moeite om deeg goed te krijgen bij hoge hydratie. Na autolyse blijft het wel eens als velpon aan je vingers kleven. Blijft leerproces.

Over desemstarter, om die goed actief te krijgen werkt toevoeging roggemeel en/of scheutje honing erg goed, ben ik nu achtergekomen.

Ik hou dapper vol.

Dank voor de foto's met toelichting. Leer er veel van.

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk


Gebruikersavatar
DeepnGroond
Berichten: 78
Lid geworden op: do 13 sep 2018, 18:14

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor DeepnGroond » di 28 apr 2020, 14:06

De week voorraad weer aangevuld, bruin-rogge desem en twee desem krentenbroodjes. Helaas wat warm gisteravond en vannacht, dus wat overrijs. Smaak is er niet minder om gelukkig. AfbeeldingAfbeelding


Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6080
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » di 28 apr 2020, 14:45

Lekker brood allemaal.

En goed bezig Guido! De honing zou ik niet alleen maar goed... Afbeelding

Ik heb van de week 6 broden gebakken. Voor het eerst 3kg deeg in 1x. Vind het erg leuk. Heb er 4 weggegeven aan de buren her en der.

1/3 bio graan versgemalen
1/3 bio bloem 1050
1/3 patentbloem.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6467
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » do 30 apr 2020, 09:26

Over "The Rise", een oscar winnende documentaire over een vrouw die tijdens Corona besluit ook zuurdeeg te bakken, en alle obstakels die ze daarbij overwint. Bijzonder ontroerend:

LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

Wijmaar
Berichten: 209
Lid geworden op: di 18 apr 2017, 08:06

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor Wijmaar » do 30 apr 2020, 15:40

Lekker brood allemaal.

En goed bezig Guido! De honing zou ik niet alleen maar goed... Afbeelding

Ik heb van de week 6 broden gebakken. Voor het eerst 3kg deeg in 1x. Vind het erg leuk. Heb er 4 weggegeven aan de buren her en der.

1/3 bio graan versgemalen
1/3 bio bloem 1050
1/3 patentbloem.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
Hoe heb je het kneden gedaan? Grote spiraal mixer of stretch en fold?

Afgelopen weken ook lekker door gebakken:

Croissants poging 2:

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Zuurdesem roggebrood voor Smørrebrod

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Witte melkbollen

AfbeeldingAfbeelding

Busbrood met pompoenpitten

AfbeeldingAfbeelding


Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6467
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » do 30 apr 2020, 15:51

Perfectie!
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6080
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » do 30 apr 2020, 18:52


....
Eerst met de kleine spiraalkneder, later stretch and folds.

Ik heb vandaag voor de grap zuurdesem broodje gemaakt met de goedkope lidl patentbloem. 50 Cent per kg.
70% hydratatie is veel teveel voor deze bloem maar op zich niet verkeerd icm de rijstijd voor een desembrood. Was te verwachten.
Ga het nog eens proberen maar dan 60% hydratatie.
Gebakken in gietijzeren pan want deeg had geen spanning dus zakte uit. Die hield het mooi bijelkaar.
Afbeelding Afbeelding
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6467
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » do 30 apr 2020, 21:12

5A3C5D8F-852F-4B2C-BC7B-6D8C76C19FA2.jpeg
5D31EDA7-9998-4DB8-8584-51FB433DF813.jpeg
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron