Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13251
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » di 04 jun 2019, 16:46

36 fermentatie. 8 uur kamertemperatuur en de rest in koelkast.

Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Pti
Berichten: 3257
Lid geworden op: di 16 jun 2015, 15:43
Locatie: Zaanstad
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor Pti » di 04 jun 2019, 18:15

Ik zeg altijd, je proeft als eerst met je ogen en man wat moet dat héérlijk smaken. Lik boter erop en een plak overjarige kaas puur genieten!

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13251
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » zo 09 jun 2019, 11:01

79% hydratatie;
Spelt bloem
Volkorenmeel
Tarwebloem
Zout
Gierst
Zonnebloempitten

24 uur fermentatie totaal. Tussen de middag aansnijden. AfbeeldingAfbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15053
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » zo 09 jun 2019, 11:59

Dat wordt smullen.

Ik had een hard oud brood in de kast bij thuiskomst uit Berlijn en verheug me op het baksel dat nu nog lang niet klaar is.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Pti
Berichten: 3257
Lid geworden op: di 16 jun 2015, 15:43
Locatie: Zaanstad
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor Pti » zo 09 jun 2019, 12:41

Oud brood en tijd is 1/3e van de ingrediënten nodig voor wentelteefjes. Melk, eieren, boter en een snuf k'neel en het feest kan beginnen.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15053
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » zo 09 jun 2019, 15:03

Oud brood en tijd is 1/3e van de ingrediënten nodig voor wentelteefjes. Melk, eieren, boter en een snuf k'neel en het feest kan beginnen.
Ik geloof dat daar wel wat zachter/lichter brood voor is vereist dan ik had liggen.

In 1976 heb ik eens dermate ongelooflijk lekkere wentelteefjes (aldaar French Toast geheten) gegeten, als ontbijt, na een lange nachtelijke busreis van Seattle naar Vancouver, dat ik deze sensatie nog weleens heb geprobeerd te herhalen maar het valt altijd tegen, in vergelijking met die herinnering. Je moet er, idealiter, enigszins oververmoeid voor zijn, ook enorm hongerig en het helpt ook als je dan nog maar net 20 bent, dus een flinke verbranding hebt waardoor je niet in hoeft te zitten over hoeveel calorische waarden (eieren, boter, overvloedige maple syrup) er met een hap naar binnen worden gegaffeld.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Pti
Berichten: 3257
Lid geworden op: di 16 jun 2015, 15:43
Locatie: Zaanstad
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor Pti » zo 09 jun 2019, 15:56

Heerlijk! Vooral met zo'n scheut zoete ahornsiroop of oerhollandse bruine basterdsuiker. Maar inderdaad, met licht brood en zeker niet om "aan de lijn" te blijven.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15053
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » zo 09 jun 2019, 17:08

en zeker niet om "aan de lijn" te blijven.
Precies ;-) Want hoewel ik van mezelf, als ik mijn ogen sluit, waarneem dat ik jong en atletisch ben, is er iets mis met vrijwel elk reflecterend object (spiegel, etalageruit) waardoor ik er als een wat gezette zestiger uit blijk te zien, van buitenaf bekeken weliswaar.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 15053
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » zo 09 jun 2019, 19:34

brod-01-L1050136-190609.jpg
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13251
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » vr 14 jun 2019, 10:44

Ik vind het broodbakken momenteel leuker dan koffie. AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten

cron