Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » di 04 jun 2019, 16:46
36 fermentatie. 8 uur kamertemperatuur en de rest in koelkast.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor Pti » di 04 jun 2019, 18:15
Ik zeg altijd, je proeft als eerst met je ogen en man wat moet dat héérlijk smaken. Lik boter erop en een plak overjarige kaas puur genieten!
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » zo 09 jun 2019, 11:01
79% hydratatie;
Spelt bloem
Volkorenmeel
Tarwebloem
Zout
Gierst
Zonnebloempitten
24 uur fermentatie totaal. Tussen de middag aansnijden.
Spelt bloem
Volkorenmeel
Tarwebloem
Zout
Gierst
Zonnebloempitten
24 uur fermentatie totaal. Tussen de middag aansnijden.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor fransg » zo 09 jun 2019, 11:59
Dat wordt smullen.
Ik had een hard oud brood in de kast bij thuiskomst uit Berlijn en verheug me op het baksel dat nu nog lang niet klaar is.
Ik had een hard oud brood in de kast bij thuiskomst uit Berlijn en verheug me op het baksel dat nu nog lang niet klaar is.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor Pti » zo 09 jun 2019, 12:41
Oud brood en tijd is 1/3e van de ingrediënten nodig voor wentelteefjes. Melk, eieren, boter en een snuf k'neel en het feest kan beginnen.
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor fransg » zo 09 jun 2019, 15:03
Ik geloof dat daar wel wat zachter/lichter brood voor is vereist dan ik had liggen.Oud brood en tijd is 1/3e van de ingrediënten nodig voor wentelteefjes. Melk, eieren, boter en een snuf k'neel en het feest kan beginnen.
In 1976 heb ik eens dermate ongelooflijk lekkere wentelteefjes (aldaar French Toast geheten) gegeten, als ontbijt, na een lange nachtelijke busreis van Seattle naar Vancouver, dat ik deze sensatie nog weleens heb geprobeerd te herhalen maar het valt altijd tegen, in vergelijking met die herinnering. Je moet er, idealiter, enigszins oververmoeid voor zijn, ook enorm hongerig en het helpt ook als je dan nog maar net 20 bent, dus een flinke verbranding hebt waardoor je niet in hoeft te zitten over hoeveel calorische waarden (eieren, boter, overvloedige maple syrup) er met een hap naar binnen worden gegaffeld.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor Pti » zo 09 jun 2019, 15:56
Heerlijk! Vooral met zo'n scheut zoete ahornsiroop of oerhollandse bruine basterdsuiker. Maar inderdaad, met licht brood en zeker niet om "aan de lijn" te blijven.
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor fransg » zo 09 jun 2019, 17:08
Precies Want hoewel ik van mezelf, als ik mijn ogen sluit, waarneem dat ik jong en atletisch ben, is er iets mis met vrijwel elk reflecterend object (spiegel, etalageruit) waardoor ik er als een wat gezette zestiger uit blijk te zien, van buitenaf bekeken weliswaar.en zeker niet om "aan de lijn" te blijven.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » vr 14 jun 2019, 10:44
Ik vind het broodbakken momenteel leuker dan koffie.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign