Colombia washed Finca Los Piños aanwezig zuurtje
Colombia washed Finca Los Piños aanwezig zuurtje
Berichtdoor ronald22 » zo 30 aug 2020, 10:19
Tot nu toe heb ik Fijner gemaald maar zonder succes
Nu wil de dosering verminderen, van 17 naar 16 gram of zal ik het meer gaan zoeken in een langere ratio?
Ik ben benieuwd naar jullie adviezen.
Re: Colombia washed Finca Los Piños aanwezig zuurtje
Berichtdoor Pti » zo 30 aug 2020, 11:09
Je vermeld alleen niet wat de ratio nu is. Als je de mogelijkheid hebt is de temperatuur iets opschroeven ook altijd een goede temmer v/h zuur.
De koffie begint zeker fruitig maar het kruidige aroma en de diepe chocolade finish moeten zeker in balans zijn met het zuurtje.
Ohja, en de koffie wordt veel zachter met wat rust na het branden!
Ik heb m thuis:
17 in 42 uit
93C
Circa 12 opbouw naar 8,5bar en daaarna een doorlooptijd van 25sec.
Re: Colombia washed Finca Los Piños aanwezig zuurtje
Berichtdoor ronald22 » zo 30 aug 2020, 11:22
Langere doorlooptijd en ratio is waar ik zou beginnen.
Je vermeld alleen niet wat de ratio nu is. Als je de mogelijkheid hebt is de temperatuur iets opschroeven ook altijd een goede temmer v/h zuur.
De koffie begint zeker fruitig maar het kruidige aroma en de diepe chocolade finish moeten zeker in balans zijn met het zuurtje.
Ohja, en de koffie wordt veel zachter met wat rust na het branden!
Ik heb m thuis:
17 in 42 uit
93C
Circa 12 opbouw naar 8,5bar en daaarna een doorlooptijd van 25sec.
Bedankt voor je reactie.
Ik zit op 17 gram en uit 36 gram.
Met de Strega kan ik niet de temperatuur beïnvloeden. Wel doe ik een voor flush.
Ik zal de espresso iets langer doorlopen naar 42 grm
Re: Colombia washed Finca Los Piños aanwezig zuurtje
Berichtdoor Pti » zo 30 aug 2020, 11:32
Re: Colombia washed Finca Los Piños aanwezig zuurtje
Berichtdoor ronald22 » zo 30 aug 2020, 14:57
Flush achterwege gelaten.Ja of laat de flush een achterwege dat zet je automatisch op een iets hogere temperatuur
Zit nu op 17 in en 43 uit. Zuurtje iets minder maar nog wel aanwezig.
Re: Colombia washed Finca Los Piños aanwezig zuurtje
Berichtdoor we tigers » zo 30 aug 2020, 17:25
Misschien even laten rusten en wat zachter laten worden?
Re: Colombia washed Finca Los Piños aanwezig zuurtje
Berichtdoor ronald22 » zo 30 aug 2020, 19:11
Volgens mij moet de boon wel uitgerust zijn want die is van 19 augustus, dus bijna 2 weken oud.
Re: Colombia washed Finca Los Piños aanwezig zuurtje
Berichtdoor yakneev » zo 27 sep 2020, 10:29
93. Klinkt niet echt als hoge temperatuur om het zuurtje te temmen. Bianca zit normaal op 95 en heb ik zelfs naar 98 opgeschroefd. Niet voor deze koffie trouwens maar had ook wel last van zuurtje. (Yellow bourbon)Langere doorlooptijd en ratio is waar ik zou beginnen.
Je vermeld alleen niet wat de ratio nu is. Als je de mogelijkheid hebt is de temperatuur iets opschroeven ook altijd een goede temmer v/h zuur.
De koffie begint zeker fruitig maar het kruidige aroma en de diepe chocolade finish moeten zeker in balans zijn met het zuurtje.
Ohja, en de koffie wordt veel zachter met wat rust na het branden!
Ik heb m thuis:
17 in 42 uit
93C
Circa 12 opbouw naar 8,5bar en daaarna een doorlooptijd van 25sec.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Colombia washed Finca Los Piños aanwezig zuurtje
Berichtdoor Pti » zo 27 sep 2020, 16:18
Re: Colombia washed Finca Los Piños aanwezig zuurtje
Berichtdoor yakneev » di 29 sep 2020, 18:22
Yellow bourbon
Bianca
Eureka manuele
En al
Veel getest maar krijg het zuurtje er niet uit. En nee het is niet een fijn mandarijn zuurtje of appel. Het is gewoon echt ban in your face.
Ben zelfs al
Zo gek gegaan om hem op 99 graden te zetten. 1 graden hoger en hij gaat echt sissen en borrelen. Dus dat is teveel. Werd daardoor wel
Dragelijker.
17,5 in
42 uit
In 30 sec
Dit is tot nu toe het best qua smaak. Maar nog niet top. Ook al keer Iets fijner en dan 35 sec 42 gram maar wordt de body wel erg dun en nog steeds zuurtje.
Help
Sent from my iPhone using Tapatalk
Terug naar “Koffie technieken”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 19 gasten
Onze partners
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.