Eat me opvalt is dat donkere brandingen niet meer mogelijk zijn.Lijkt alsof ze iets aan het temperatuurmanagement gedaan hebben.
Met mijn 2600 kon ik echt donker branden.Naar behoefte.
Met mijn nieuwe lukt dit niet.Zelfs bij dieper door randen in tweede crack niet.Met drie type bonen geprobeerd.
Dit is 10 sec in de tweede crack.
Ga nog wat experimenteren .Buiten!
Wil niet dat mijn keuken in de fik gaat.
Indien geen verbetering gaat die in de verkoop.
Ik mis mijn bitters.Zonder bitter voor mij geen lekkere koffie.
Re: Behmor2020
2Koop een Quest.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Behmor2020
5Beetje overdreven voor bittere koffie.gilleko B. schreef:Een Aillio Bullit kan ook!
️
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Behmor2020
6kleinere batch?
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Re: Behmor2020
7Hele goeie! Ik deed 333 gram per keer. Zo haal je uit een kg 3 batches en kreeg redelijk goede resultaten qua kleur.bvds schreef:kleinere batch?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Behmor2020
9Licht, Medium, donker. Alles helemaal goed hoor! Je weet tenminste wat je lekker vindt! Daar gaat het alleen maar om.cremalover schreef:Lichtere boon is wel heerlijk in mijn bialetti.
Dat hele lichte vind ik niet te pruimen, dat hele donkere ook niet. Voor mij is medium roast doorgaans perfect.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’