Zojuist heb ik de Mazzer 233M (super Jolly) schijven in mijn Philos geplaatst.
Het is leuk om het grote verschil te proeven met de I200D.
Waar de I200D helder en erg zoet is (voor cappuccino te zoet), met een lage tot medium body heeft de 233M echt een klassieke smaak maar toch met een bepaalde helderheid, de body is medium tot dik.
Ben zelf een cappuccino liefhebber en daar pakt de 233m buitengewoon goed uit waar het met de i200d gewoon echt veel te zoet was voor een melkdrank is. De melk mixt zich super mooi met de smaken van de 233 waardoor het heel evenwichtig is.
Mijn eerste test (cappuccino)die ik gedaan heb zijn met de herfstbonen van kaldi. Met de I200D was het vrij saai heb zelfs geklaagd dat ik ze anders vond dan dat ik gewend was (toen Sage grinder pro) echter met de 233M had ik een hele andere smaaksensatie. De smaak was warm en kruidig met op de achtergrond een vleugje van drop/zoethout.
De 233M in de Philos is goed vergelijkbaar met de smaak van een Mahlkonig K30/e65s.
Prijs van 61€ bij een zaak in het centrum van Utrecht zijn deze schijven ook veel leuker geprijsd dan de i189D en SSP HU.
Zo heeft Jaroslav.io de SSP HU ook ooit getest naast de 233M en hij kon in de beker geen verschil ontdekken en dat voor een 1/4 van de prijs.