Leren werken met mijn nieuwe espresso apparaat
Re: brasilia mini classic
Berichtdoor Cobus » vr 30 mar 2012, 11:15
Maar de melk te heet is funnest heb ik begrepen, niet warmer dan 65gr C. toch?
Ik heb nu met 2 gaatjes wat meer tijd om het proces te beheersen, gewoon omdat het wat langzamer gaat. En moet ik nu volle- of halfvolle melk gebruiken? De ene keer lees ik weer half en dan weer vol.
Misschien moet ik de stoomtip ook gewoon midden in de melkkan houden want ik zag dat de gaatjes in een hoek staan. Dan bedoel ik niet naar buiten gericht maar ook gedraaid zeg maar. Meer als een wokkel. Dus de melk zou dan vanzelf al gaan draaien in de kan.
Ik had een 0.6L kan besteld die ik half vul en die gebruik ik dan voor 2 Cappu's.
Re: brasilia mini classic
Berichtdoor @3aan » vr 30 mar 2012, 11:30
De vulgraad van de kan moet tot net onder het begin van de schenktuit zijnOk, en ik moet het ook nog leren natuurlijk.
Maar de melk te heet is funest heb ik begrepen, niet warmer dan 65gr C. toch?
Ik heb nu met 2 gaatjes wat meer tijd om het proces te beheersen, gewoon omdat het wat langzamer gaat. En moet ik nu volle- of halfvolle melk gebruiken? De ene keer lees ik weer half en dan weer vol.
Misschien moet ik de stoomtip ook gewoon midden in de melkkan houden want ik zag dat de gaatjes in een hoek staan. Dan bedoel ik niet naar buiten gericht maar ook gedraaid zeg maar. Meer als een wokkel. Dus de melk zou dan vanzelf al gaan draaien in de kan.
Ik had een 0.6L kan besteld die ik half vul en die gebruik ik dan voor 2 Cappu's.
Koop een thermometer en stop abrupt met opschuimen rond de 50 graden dan loopt de meter nog tegen de 65 graden door, dan de melk in de kan door kloppen en walsen, mooi glad krijgen en dan pas appliceren.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: brasilia mini classic
Berichtdoor adams184 » vr 30 mar 2012, 11:49
Succes, en zelfs met 4 gaatjes moet het uiteindelijk wel lukken hoor...
Re: brasilia mini classic
Berichtdoor @3aan » vr 30 mar 2012, 12:59
Als je in de buurt van het Westland woont, mag je best eens komen oefenen, 2 weten er meer dan 1.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: brasilia mini classic
Berichtdoor Cobus » za 31 mar 2012, 14:21
Nu kreeg ik gisterenochtend visite en uiteraard net de goede bonen op en de shop hier op de hoek nog niet open.
Dus heb ik een zakje Lavazza qualita oro bij de super meegenomen.
Smaak is op zich niet verkeerd, lekker vol en rond maar lang niet zo veel crema op de koffie.
Ligt dat nu aan de leeftijd van de bonen? Op de zak stond tht 7-2013
Heb al een beetje met de maalgraad gespeeld maar het lijkt moeilijker om er een fatsoenlijke espresso mee te maken.
Verder valt het gewoon niet mee om met mijn maler een constante hoeveelheid maling aan te houden, ondankt dat ie uitgerust is met timer.
Ik schat dus elke keer maar hoeveel ik in het filter heb.
Heb het al geprobeerd met een weegschaaltje maar die is maar tot op 1 gram nauwkeurig en dan nog is dat een heel gedoe elke keer.
Re: brasilia mini classic
Berichtdoor Spironski » za 31 mar 2012, 14:30
En over voorgemalen koffie hebben we het maar beter helemaal niet.
Re: brasilia mini classic
Berichtdoor Cobus » za 31 mar 2012, 15:02
7-2013 is nog een jaar en 4 maanden. Ik weet niet wat Lavazza aanhoudt? Kan toch nooit veel langer zijn?
- Thomaserati
- Berichten: 244
- Lid geworden op: ma 17 okt 2011, 20:18
Re: brasilia mini classic
Berichtdoor Thomaserati » za 31 mar 2012, 15:04
Re: brasilia mini classic
Berichtdoor Spironski » za 31 mar 2012, 15:18
Re: brasilia mini classic
Berichtdoor Cobus » za 31 mar 2012, 16:31
Waar halen julle wekelijks dan verse bonen?
Online? Zit je weer met verzendkosten. Had ook al aan koffiepost gedacht.
Ook niet goedkoop maar dan gaat de koffie tenminste nog in een relatief goedkope envelop.
Iemand ervaring met koffiepost?
-edit-
Zijn meerdere bedrijven die per post versturen zie ik nu.
http://www.fuegocoffee.nl/koffiepost.asp
http://www.eenhoornkoffiethee.com/shop/ ... koffiepost
http://www.mijnkoffiepost.nl/
Terug naar “Koffie technieken”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten
Onze partners
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.