Re: Latte art fotos

371
Mooi plaatje! Ach ja, als je soms wiskundigen de schoonheid van een vergelijking hoort bezingen, of sommige kunstenaars een college hoort geven over de achtergronden hun conceptuele kunst, kom je erachter dat de verschillen helemaal niet zo groot zijn.
Schoonheid is inderdaad overal te vinden, als je er maar oog voor hebt.

(zo vind ik die YF-12/SR71 echt een heel mooi vliegtuig ;) ).
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Latte art fotos

374
De zoekfunctie werkt niet zo super, het is ongetwijfeld aan bod gekomen, maar welke soort melk gebruiken jullie? Zelf gebruik ik altijd verse halfvolle melk. Op zich prima ervaringen mee, maar vroeg mij af wat de beste melk voor latte art is en welke beter voor cappuccino.
Rocket Cellini - Fiorenzato F64 Evo

Re: Latte art fotos

377
hrichard schreef:De zoekfunctie werkt niet zo super, het is ongetwijfeld aan bod gekomen, maar welke soort melk gebruiken jullie? Zelf gebruik ik altijd verse halfvolle melk. Op zich prima ervaringen mee, maar vroeg mij af wat de beste melk voor latte art is en welke beter voor cappuccino.
Latte art gebruik je niet andere melk voor dan voor cappuccino. Je wil gewoon romige melk, volle melk is voor allebei het best. Bij cappuccino voor het mondgevoel, bij Latte art voor de glans.
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60

Re: Latte art fotos

378
Ik vind arla biologisch idd erg lekker! Maar gebruik eigenlijk bijna altijd houdbare volle melk vanwege het gemak een doosje op voorraad te kunnen nemen. Beter op voorraad dan op, of zure melk.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!