hete luchtbranders geven aangebrande smaak?

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

hete luchtbranders geven aangebrande smaak?

Berichtdoor cremalover » do 04 dec 2014, 10:27

Heb nu verschillende keren koffie met de verfbrander geroosterd en alhoewel ik in het begin enthouisiast was valt me iets op.
In tegenstelling tot mijn behmor wordt de koffie gekenmerkt door een bak/brandsmaak die steeds in de achtergrond aanwezig is.
Verder is de koffie vlakker van smaak.Saai.
Ik heb verschillende hoeveelheden geprobeerd om de brandsnelheid omhoog te krijgen maar het blijft aanwezig.
Ik dacht eerst nog over een Gene maar vraag me af of dit niet iets is dat typisch bij een hetluchtbrander hoort.
Het project Gamma brander sterft een vroegtijdig einde ben iuk bang. :?

Erik82
Berichten: 2859
Lid geworden op: ma 07 nov 2011, 09:22

Re: hete luchtbranders geven aangebrande smaak?

Berichtdoor Erik82 » do 04 dec 2014, 11:53

De Gene heeft hier zeker geen last van, dat kan ik je wel vertellen.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Veel slowkoffie spul

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: hete luchtbranders geven aangebrande smaak?

Berichtdoor bobbee » do 04 dec 2014, 15:45

Ik heb er ook geen last van met de gene cafe.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
Spironski
Berichten: 5781
Lid geworden op: ma 03 mar 2008, 16:52
Locatie: Groningen

Re: hete luchtbranders geven aangebrande smaak?

Berichtdoor Spironski » do 04 dec 2014, 20:49

Of ik drink al jaren "gebakken" koffie (wat dat dan ook moge betekenen), maar heb het niet door.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Wedj
Berichten: 209
Lid geworden op: vr 16 aug 2013, 15:40

Re: hete luchtbranders geven aangebrande smaak?

Berichtdoor Wedj » do 04 dec 2014, 23:17

ik heb er ook Gene last van :D
Home: faema e61 originale,Mythos1, Eureka Specialita en nog genoeg 😀

Gebruikersavatar
Kabouter
Berichten: 232
Lid geworden op: ma 18 jun 2012, 18:38
Locatie: Valkenburg ZH

Re: hete luchtbranders geven aangebrande smaak?

Berichtdoor Kabouter » vr 05 dec 2014, 07:02

Bij mij ook nooit een probleem Qu-est
Quest M3, VBM Domobar Super (rota), Faema MC80, Mahlkonig Guatemala, Kalita Wave, Cona D, Aeropress.

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: hete luchtbranders geven aangebrande smaak?

Berichtdoor cremalover » za 06 dec 2014, 16:56

Ik heb gisteren weer gebrand en het resultaat is top.
Ik heb een kleinere portie gebrand en hij smaakt super.
De brandtijd is van 20 naar 12 minuten teruggebracht.
Kennelijk werkt het rekken van de brandtijd niet bevorderlijk wat smaak betreft.

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: hete luchtbranders geven aangebrande smaak?

Berichtdoor cremalover » za 06 dec 2014, 16:56

Het project Gamma brander sterft een vroegtijdig einde ben iuk bang. :?
Is dit dan misschien iets voor u als u een goedkope oplossing zoekt?
Kan je aanpassen om boven een gasbrander te monteren.
Ik heb er zo nog 2 liggen.

Afbeelding
Nee dank u.
Ik heb zelf nog zo een kooi liggen.

Erik82
Berichten: 2859
Lid geworden op: ma 07 nov 2011, 09:22

Re: hete luchtbranders geven aangebrande smaak?

Berichtdoor Erik82 » za 06 dec 2014, 19:32

Brandtijd van 20 minuten is inderdaad veel te lang. Het is beter om beneden de 15min te blijven. 5 min tot geel, rond 9-10 min eerste krak en dan lekker door tot een minuut of 13.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Veel slowkoffie spul

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: hete luchtbranders geven aangebrande smaak?

Berichtdoor cremalover » zo 21 dec 2014, 18:47

De Bosch brander is een leerprocesding.
Gisteren geweldig resultaat bereikt.
Daarvoor ook zeer goed.
Spelen met temperatuur....het echte handmatige ambacht.
Ding heeft twee standen
Daarmee kun je het proces versnellen vertragen.En natuurlijk de afstand van de brander tot de bonen.
Wat ik nu drink heeft mijn Behmor nog nooit bereikt.Zo goed.
Ga een logboek aanleggen.
Variabelen zijn rotatiesnelheid van mijn slagroomklopper,cooldown met ventialator of stofzuiger en de kom waarin ik brand.
Slagroomklopkom of mijn grote dubbelwandige hondenvreetbak van rvs.
Er is nog veel te leren.

De aangebrande smaak is weg.
Dat moet toch gelegen hebben aan te donker gebra...verkoolde bonen. :mrgreen:


Terug naar “Branders”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten

cron