Meen je niet.Aan m'n kar doe ik steeds aan koffie educatie, geen slagroom of cacao op de koffie, willen ze anders, dan gaan ze ook maar anders, laat niet m'n mooie product verklooien.Helemaal mee eens. Sommige mensen weten echter niet beter. Dan kan het wel eens nuttig zijn om ze daar subtiel op te wijzenPrima toch.
Ik brand ook met alle liefde een boon tot aan tweede crack als de klant daarom vraagt. Zeker als zijn klanten op hun beurt allemaal weer terugkomen voor nog zo'n fantastische bak koffie! Wie betaald bepaald en je mag zelf uitmaken wat je mooi en lekker vind.
Hoppa weer een kilo gebrand☕️
Alles wat je wilt weten of vertellen over het zelf branden van koffie. Tips & tricks zijn van harte welkom!
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Hoppa weer een kilo gebrand[emoji477]️
Berichtdoor cremalover » zo 13 jan 2019, 16:54
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Hoppa weer een kilo gebrand☕️
Berichtdoor cremalover » zo 13 jan 2019, 17:03
Die zijn goed gaar.
Ik hou van donker gebrand maar deze gingen in de kliko.Tenzij de foto de kleur vertekent hetgeen natuurlijk kan.
Re: Hoppa weer een kilo gebrand☕️
Berichtdoor Henrom » zo 13 jan 2019, 17:21
Misschien iets gemist. Maar wat heb je gebrandDie zijn goed gaar.
Ik hou van donker gebrand maar deze gingen in de kliko.Tenzij de foto de kleur vertekent hetgeen natuurlijk kan.
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Hoppa weer een kilo gebrand☕️
Berichtdoor cremalover » zo 13 jan 2019, 18:15
Ik bedoel die van de foto zou ik in de kliko doen.Misschien iets gemist. Maar wat heb je gebrandDie zijn goed gaar.
Ik hou van donker gebrand maar deze gingen in de kliko.Tenzij de foto de kleur vertekent hetgeen natuurlijk kan.
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
Re: Hoppa weer een kilo gebrand☕️
Berichtdoor Henrom » zo 13 jan 2019, 19:28
De bonen zien er inderdaad vrij donker uit. Misschien in het daglicht toch wat lichter dan op de foto. Maar ze zijn niet zwart dus wellicht tot nog een stevige espresso van te maken. Ben wel benieuwd wat je geroosterd hebt.Ik bedoel die van de foto zou ik in de kliko doen.Misschien iets gemist. Maar wat heb je gebrandDie zijn goed gaar.
Ik hou van donker gebrand maar deze gingen in de kliko.Tenzij de foto de kleur vertekent hetgeen natuurlijk kan.
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
Re: Hoppa weer een kilo gebrand☕️
Berichtdoor fransg » zo 13 jan 2019, 19:44
Helemaal mee eens. Adel verplicht, hoor je weleens zeggen, noblesse oblige, nietwaar, en ik vind daarom ook dat het de mensen met de betere smaak siert als ze mild zijn tegenover de anderen die het misschien wat minder getroffen hebben met hun smaakpapillen. Erop neerkijken en het gebruik van de minder goede bonen veroordelen past daar niet bij.Maar ik waardeer het dat je niet aan anderen oplegt wat jij lekker vindt.
Smulpapen en fijnzinnige kookgekken die in hun vrije tijd allerlei gerechten uit de moderne Franse keuken bereiden en daarvan getuigen op hun eigen forums, trekken zich er ook niets van aan indien er af en toe een minder gesoigneerd forumlid "PATATJE OORLOG, lekkerrrr!!!" roept.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Hoppa weer een kilo gebrand☕️
Berichtdoor cremalover » ma 14 jan 2019, 11:15
Helemaal mee eens .Behalve dan dat de Franse keuken al drie decennia totaal uit is.Helemaal mee eens. Adel verplicht, hoor je weleens zeggen, noblesse oblige, nietwaar, en ik vind daarom ook dat het de mensen met de betere smaak siert als ze mild zijn tegenover de anderen die het misschien wat minder getroffen hebben met hun smaakpapillen. Erop neerkijken en het gebruik van de minder goede bonen veroordelen past daar niet bij.Maar ik waardeer het dat je niet aan anderen oplegt wat jij lekker vindt.
Smulpapen en fijnzinnige kookgekken die in hun vrije tijd allerlei gerechten uit de moderne Franse keuken bereiden en daarvan getuigen op hun eigen forums, trekken zich er ook niets van aan indien er af en toe een minder gesoigneerd forumlid "PATATJE OORLOG, lekkerrrr!!!" roept.
Ik lees nog regelmatig in de Pellaprat.Lachen.
Re: Hoppa weer een kilo gebrand[emoji477]️
Berichtdoor @3aan » di 15 jan 2019, 01:54
Toch wel, blijft een hobby, heb vandaag de kar winterklaar gemaakt o.a. de boiler en alle leidingen voorzien van Antivries tot -18Meen je niet.
Aan m'n kar doe ik steeds aan koffie educatie, geen slagroom of cacao op de koffie, willen ze anders, dan gaan ze ook maar anders, laat niet m'n mooie product verklooien.
Ook maar weer maten opgenomen voor een andere tafel te maken, etc.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Hoppa weer een kilo gebrand[emoji477]️
Berichtdoor bobbee » di 15 jan 2019, 07:28
Winter is alweer voorbij of bedoel je dat je de anti vries toevoegt ipv de cacao?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Hoppa weer een kilo gebrand[emoji477]️
Berichtdoor @3aan » di 15 jan 2019, 11:09
Beetje DOM Bobby?Winter is alweer voorbij of bedoel je dat je de anti vries toevoegt ipv de cacao?
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign