Re: Nederlandse makelij
Geplaatst: za 01 aug 2020, 12:48
Denk toch dat het weer een scheerkwast wordt volgend jaar! 

Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://www.koffiepraat.nl:443/forum/
Als ze een beetje willen concureren zal t voor een 5kg rond de €16.000 komen in de meest uitgeklede versiePti schreef: za 01 aug 2020, 12:37 De prijs wordt natuurlijk deels bepaald door goede componenten. Een A merk elektromotor samen met een knappe reductor gaan samen al snel over de €1500.
Daar moet dan nog een paar honderd euro aan electra aan gekoppeld worden zoals een frequentieregelaar en aansturing voor een paar honderd euro.
Dat heb je nodig voor de FAN en de DRUM en in iets minder complexe uitvoering voor de MIXER en COOLER.
Daar gaat al 4 a 5k alleen maar aan besturing.
Dan komt er nog een plaat gietijzer, een trommel van koud gewalst staal en een zooitje kostbaar (maar waardevolle) Hollandse arbeid.
En als er dan nog R&D en een dure CE keuring moet worden terug verdiend en er ook nog wat verdiend mag worden. Dan heb je het al snel over bedragen ver voorbij de 10K.
Onze koffiebrander zal zich in een prijs kwaliteit verhouding begeven en zal concurrent zijn met andere Europese merken. Onze brander bevat veel nieuwe gas en elektriciteit besparende ontwikkelingen.
Wij zijn nu in de productie-fase en test-fase.
Temperatuur Probe PT100 (400 graden) en reactie snelheid 0,05. Airflow is regelbaar via frequentie regelaar exhaust air.
Alle motoren zijn te regelen (rotatie snelheid).
Dus ook de rotatie van de trommel.
Sommige zijn standaard en andere zijn als optie te bestellen.
Wij werken met een premix gasbrander en deze is van 0/100 in te stellen. Bodem en zijplaten van de brander zijn extra geïsoleerd ivm warmte verlies.
Wij werken met een warmte schild gemaakt voor 1200 graden, tussen gasbrander en koffie trommel.(zodat de vlam niet in aanraking komt met de trommel.)
Wij brengen de verloren hitte weer terug in het brand proces. Dus GEEN exhaust lucht...
Het is mogelijk om de groene koffie voor het branden te wegen en de gebrande koffie kan worden afgewogen in de koelzeef.
Koel temperatuur word gemeten en kan ervoor zorgen dat dat je niet te lang koelt, dit ivm stroom verbruik. Dit is een optie.
Ook kan onze Dutch Master Roaster gepersonaliseerd worden. Door middel van kleur en door de site klik-on striping. Bijvoorbeeld uw bedrijfslogo of bedrijfskleuren of elk ander kleur idee.
Dit zet je dus in een brochure. De rest is allemaal marketing b.s. die ik overal lees en zou mij niet overhalen om m'n 5kg om te ruilen voor een 15.fransg schreef: za 01 aug 2020, 19:59 Reply van Sander Bussink:
Onze koffiebrander zal zich in een prijs kwaliteit verhouding begeven en zal concurrent zijn met andere Europese merken. Onze brander bevat veel nieuwe gas en elektriciteit besparende ontwikkelingen.
Wij zijn nu in de productie-fase en test-fase.
Temperatuur Probe PT100 (400 graden) en reactie snelheid 0,05. Airflow is regelbaar via frequentie regelaar exhaust air.
Alle motoren zijn te regelen (rotatie snelheid).
Dus ook de rotatie van de trommel.
Sommige zijn standaard en andere zijn als optie te bestellen.
Wij werken met een premix gasbrander en deze is van 0/100 in te stellen. Bodem en zijplaten van de brander zijn extra geïsoleerd ivm warmte verlies.
Wij werken met een warmte schild gemaakt voor 1200 graden, tussen gasbrander en koffie trommel.(zodat de vlam niet in aanraking komt met de trommel.)
Wij brengen de verloren hitte weer terug in het brand proces. Dus GEEN exhaust lucht...
Het is mogelijk om de groene koffie voor het branden te wegen en de gebrande koffie kan worden afgewogen in de koelzeef.
Koel temperatuur word gemeten en kan ervoor zorgen dat dat je niet te lang koelt, dit ivm stroom verbruik. Dit is een optie.
Ook kan onze Dutch Master Roaster gepersonaliseerd worden. Door middel van kleur en door de site klik-on striping. Bijvoorbeeld uw bedrijfslogo of bedrijfskleuren of elk ander kleur idee.