Peter_P schreef:Hoi Toine,
Hoe bevalt de profitec GO tot nu toe?
Ik ben het overwegen de zelfde machine te kopen maar kan er maar weinig reviews/ ervaringen over vinden.
Hoi Peter,
De Profitec GO bevalt enorm goed.
Ik maak er heerlijke espresso’s en cappuccino’s mee. De smaak is constant. Ik las verhalen over channeling problemen maar daar heb ik geen last van. Ik gebruik een leveler en de standaard meegeleverde tamper en zie vooralsnog geen reden om de tamper te upgraden.
Stomen gaat vlot als ik de richtlijn van Profitec volg. Stoomknop indrukken, 5 seconden flushen, 10 seconden wachten en dan weer 5 seconden flushen zodat voldoende ruimte in de boiler ontstaat om een goede stoomdruk op te bouwen. Het flushen doe ik in een glas omdat ik geen tweede melkkannetje heb. Na het stomen moet de boiler weer gevuld worden door op de knop voor koffiezetten te drukken. Hierbij komt aardig wat stoom uit de groepkop. Om deze reden heb ik mijn maler aan de rechterkant van de GO gezet om te voorkomen dat de bonen in het reservoir vochtig worden en de maler schade oploopt door de condens.
De machine is binnen 5 minuten opgewarmd maar de kop en portafilter zijn pas na een minuut of 10 echt op temperatuur.
Ik heb de PID gebruikt om de temperatuur aan te passen voor medium of dark roast bonen.
Het apparaat geeft zelf aan wanneer het tijd is om te blindfilteren (instelbare cyclus in de PID) wat ik zelf ook wel handig vind.
Kortom, ik ben zeer tevreden met de Profitec GO.
Nu nog de bonen vinden die het beste bij mijn smaak passen al is steeds wisselen vooralsnog ook geen staf. Helaas zijn versgebrande bonen in de omgeving Rotterdam uitsluitend online te koop wat, vanwege de verzendkosten, jammer is.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk