Re: Koffietesters gezocht (voor een brander uit Denemarken)

18
Ik heb vandaag de koffie getest en ben erg enthousiast over deze espresso. Michael geeft aan dat hij de Robusta anders heeft gebrand om de bitterheid te vermijden en daar is hij goed in geslaagd. Zachte en zoete espresso met veel body, een dikke laag crema en een beetje bitter. Volop noten en chocola en een hint van rozijnen. Geen fruittonen of complexe smaken, daar is het de koffie niet naar.

De ratio die voor ij het beste werkt is: 18 gram in en 31 gram uit. Maalgraad 23 op de Philos (fabrieksinstelling van het nulpunt).

Dit is een koffie die naar mijn smaak in de sweetspot zit van mijn setup: Philos met D189 schijven en een Strega met PSM mod. Ik hou ervan zowel voor espresso als cappuccino.

Rosanne, dank je wel voor het regelen!

groet, Sander

Re: Koffietesters gezocht (voor een brander uit Denemarken)

19
Dag 4 inmiddels hier en elke dag 1 - 2 kopjes van gedronken.
Het smaakt mij fantastisch, echt genieten wat mij betreft. Ik vind dat hij de samenstelling dan ook goed heeft gedaan in de blend.

Veel zoets. Ik sluit mij ook grotendeels aan bij Sander maar ik zou rozijnen eerder als abrikozen benoemen. En bitter wegstrepen.

15 gram heb ik constant gehouden en een beetje gespeeld tussen 28 en 38 eruit. Geen grote verschil in smaak. Bij de langere ratios proef ik iets meer aan de abrikozen kant.
Espressomachine: Strietman CT1 // HiBREw H4C Ultra
Maler: Kafatek Monolith Titan SDRM