Pagina 2 van 2

Re: Maalschijven reinigen

Geplaatst: zo 08 apr 2012, 16:57
door SteefM
Spironski schreef:Tja, wie ben ik om Jim Schulman tegen te spreken? Toch volg ik hem niet.

Ik kan me voorstellen dat ze in de VS voornamelijk witte-, reeds behandelde rijst gebruiken. Ik vind gewone, niet-voorgekookte (zilvervliesrijst) behoorlijk hard, in elk geval een stuk harder dan koffieboontjes. Waarom zou ik mijn maalschijven daaraan blootstellen? Bovendien zal behandelde-, of toverrijst veel poreuzer zijn, en dus meer oliƫn opnemen.

En als hij dan zegt dat je Grindz helemaal niet hoeft weg te spoelen...?

Ik heb tot nu toe nog geen reden gezien om mijn Major met middelen schoon te maken. Komt wellicht ook omdat ik eigenlijk nooit olie-boontjes gebruik. Als je voortdurend van die zwart geblakerde ouwe meuk gebruikt zal het een ander verhaal zijn.
Ik heb ook nooit een reden gezien om ze met middelen schoon te maken. Wel eens geborsteld.

Verder denk ik dat Jim Schulman bedoelt dat je ze niet hoeft schoon te maken, dus dat je er niets van proeft en het geen ongezonde stoffen zijn. Maar ach, weet er het fijne ook niet van.

Re: Maalschijven reinigen

Geplaatst: ma 09 apr 2012, 12:31
door Heinrich
removed

Re: Maalschijven reinigen

Geplaatst: ma 09 apr 2012, 13:22
door SteefM
Heinrich schreef:ik begrijp de hele logica niet waarom je dat zou doen ? (zowel rijst als cleaner.)
Is het teveel werk om gewoon de hopper op te tillen , de sluit/afstel ring los te draaien om de maalruimte met de schijven even te borstelen of er doekje door te halen ?
Misschien in de horeca wel. Onderschat de kosten van personeel niet; als je eens per week een mannetje een half uur hebt om zo'n ding schoon te maken, kan dat toch meer kosten dan ff Grindz erdoor en dan wat koffie erdoor.

Maar ach, volgens mij zijn we het met z'n allen eens dat het voor thuisgebruik niet nodig is.