Re: Waarom de Behmor niet meer te koop is in Nederland
Geplaatst: di 19 feb 2013, 10:32
Zo ook de e61 zetgroep. Daar zit ook een mooie sticker op.
Dit doet me denken aan de pizza oventjes die ik gebruik. Die werden voor 2011 ongeveer 500 graden op de steen gemeten. In een echte steen oven wordt een pizza gebakken op 480 graden in 1m30sec/1m45sec. Zodoende had je met die kleine oventjes een leuk resultaat voor thuis (ondanks de mindere massa van de oven). De topings kwamen er prachtig uit. En toen kwam die regeling. .... nu worden die nieuwe oventjes maar 340 graden max. Het heeft te maken met de temperatuur van de behuizing. Het duurt nu langer en je toppings bakken anders omdat het element anders is gevormd. Dunner met meer oppervlak. En je kunt de steen nu niet meer schoon bakken.
Het is jammer dat door regelgeving een fabrikant een goed uitgedokterd product moet aanpassen. Want die regels worden weer gemaakt door mensen die niets van het apparaat zelf weten en de werking en het doel. Met een beetje gezond verstand verbrand je jezelf niet. En de mensen die hiermee werken zijn niet de eerste de beste die even een koffiebrander aanschaffen.
Dit doet me denken aan de pizza oventjes die ik gebruik. Die werden voor 2011 ongeveer 500 graden op de steen gemeten. In een echte steen oven wordt een pizza gebakken op 480 graden in 1m30sec/1m45sec. Zodoende had je met die kleine oventjes een leuk resultaat voor thuis (ondanks de mindere massa van de oven). De topings kwamen er prachtig uit. En toen kwam die regeling. .... nu worden die nieuwe oventjes maar 340 graden max. Het heeft te maken met de temperatuur van de behuizing. Het duurt nu langer en je toppings bakken anders omdat het element anders is gevormd. Dunner met meer oppervlak. En je kunt de steen nu niet meer schoon bakken.
Het is jammer dat door regelgeving een fabrikant een goed uitgedokterd product moet aanpassen. Want die regels worden weer gemaakt door mensen die niets van het apparaat zelf weten en de werking en het doel. Met een beetje gezond verstand verbrand je jezelf niet. En de mensen die hiermee werken zijn niet de eerste de beste die even een koffiebrander aanschaffen.