Re: En nu....?
Geplaatst: wo 28 mei 2014, 20:28
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://www.koffiepraat.nl:443/forum/
Daar zitten ze niet op te wachten, stel je voor dat de kelner het beter weet dan de Baas, nee gaat die zo ook nog even vertellen dat het allemaal anders moet, nee dan gaat de hiƫrarchie ten gronde.SulphurTX schreef:Misschien moet je baristacursussen gaan geven in de Nederlandse horeca? Ze hebben de apparatuur, de bonen, de malers, maar zelden krijg je een goeie espresso in een restaurant.
Als jij al zolang en zoveel ervaring en kennis hebt ga ik je niet van advies voorzien! Dat gaat me niet lukken. Ik kijk wel uit....jij bent pas echt goed met koffie!cremalover schreef:Na 22 jaar espresso maken en machines proberen en kopen en proberen etc...heb ik al een half jaar een punt bereikt waarbij ik niet meer weet of er nog iets te verbeteren valt.
Een stuk of 11 machines en molens verder ben ik helemaal tevreden met wat ik produceer.
Lekker bakkie espresso en af en toe een cappucino.
De Pompeii is top en de Major voldoet op alle punten.
In een dwaze bui heb ik een conische topmolen overwogen maar ik weet uit ervaring dat dat voor mij geen betere koffie oplevert.
Koffie brander doet het ook nog steeds naar verwachting.Daar ik een hekel aan branden heb maar het financieel zeer aantrekkelijk is blijft de Behmor zeker ook op het aanrecht staan.
So this is it.
Maar wat nu?
Ik zie dat jij pas 1,5 jaar bezig bent.bobbee schreef:Als jij al zolang en zoveel ervaring en kennis hebt ga ik je niet van advies voorzien! Dat gaat me niet lukken. Ik kijk wel uit....jij bent pas echt goed met koffie!cremalover schreef:Na 22 jaar espresso maken en machines proberen en kopen en proberen etc...heb ik al een half jaar een punt bereikt waarbij ik niet meer weet of er nog iets te verbeteren valt.
Een stuk of 11 machines en molens verder ben ik helemaal tevreden met wat ik produceer.
Lekker bakkie espresso en af en toe een cappucino.
De Pompeii is top en de Major voldoet op alle punten.
In een dwaze bui heb ik een conische topmolen overwogen maar ik weet uit ervaring dat dat voor mij geen betere koffie oplevert.
Koffie brander doet het ook nog steeds naar verwachting.Daar ik een hekel aan branden heb maar het financieel zeer aantrekkelijk is blijft de Behmor zeker ook op het aanrecht staan.
So this is it.
Maar wat nu?
Juist als gelouterde grijsaard in de koffie zou je je dan heel bescheiden op kunnen stellen, vol belangstelling naar de jeugdigen, als het ware de Nelson Mandela van de koffiebonen. Dat iedereen wel weet dat je een Hele Grote bent maar dat je zelf doet alsof je dat niet zo door hebt en niet zozeer aan die Grootheid hechtcremalover schreef:Ik zie dat jij pas 1,5 jaar bezig bent. Doe maar niet idd.