Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.
Geplaatst: do 17 nov 2016, 20:09
Ik bak alleen desembrood.
Koffiepraat is het forum over koffie, bereidingswijzen, espresso, cappuccino, filterkoffie, slowcoffee, evenementen en nog veel meer.
https://www.koffiepraat.nl:443/forum/
Dat van mensenhaar (is alweer 2014) moet de Warenautoriteit op toezien, want dat is illegaal.cremalover schreef:Broodverbeteraar van mensenhaar,geroisterd mout voor de "gezonde" meergranenlook enz.
Zuurdesembrood heeft geen gist suiker of boter nodig. Dus dan mis je die 'basis' zaken ook niet.mutsje schreef:Er is niks mis met gist reageerde alleen op het stukje dat het alleen meel water en zout bevat. Echter mis je dan nog eigenlijk 3 basis zaken. gist, suiker en boter
Klopt echter maak ik geen zuurdesembrood, staat nog wel op lijstje TODO btw. Kids vinden het brood lekker en helemaal tof als pappa weer eens 12 bolletjes staat te draaien omdat ze dan weten dat er volgende dag verse witte bolletjes zijn. Leven kan soms zo mooi zijnfransg schreef:Zuurdesembrood heeft geen gist suiker of boter nodig. Dus dan mis je die 'basis' zaken ook niet.mutsje schreef:Er is niks mis met gist reageerde alleen op het stukje dat het alleen meel water en zout bevat. Echter mis je dan nog eigenlijk 3 basis zaken. gist, suiker en boter
Suiker hoeft er niet in en vetstof ook niet. Vetstof is een keus. Suiker toevoegen dateert nog van toen gist nog niet zolang bestond. Tegenwoordig is de droge gist zo sterk dat het altijd wel werkt. Zo kun je het ook gewoon met zout toevoegen in het water wat eerder echt niet kon. Maar het werkt gewoon. Als ik pizza ga bakken kneed ik niet eens, ik doe warm water, bloem, gist, zout en eventueel wat olie in een emmer en mix het totdat alle droge bestanddelen zijn opgenomen. Dan ongeveer 3 uur wegzetten. Het deeg rijst en vlak voordat het gaat inzakken in de koelkast. Dat stopt het rijsproces. Dat laten koelen tot de volgende ochtend en dan bolletjes afwegen en opbollen en terug in de koelkast. Uurtje voordat ik ga bakken uit de koelkast en dat is het. Perfecte bodems!mutsje schreef:Er is niks mis met gist reageerde alleen op het stukje dat het alleen meel water en zout bevat. Echter mis je dan nog eigenlijk 3 basis zaken. gist, suiker en boter
Dat is inderdaad wel tof met dat droge gist, ik gebruik echter uitsluitend verse gist omdat ik dat prettiger vind. Heb het wel overwogen om droge gist te gaan gebruiken maar vind het gebruik van verse gist fijner. Wel toffe manier van pizzadeeg maken zo btw. Kan je eens volledig recept neer plempen hoeveelheden etc?bobbee schreef:Suiker hoeft er niet in en vetstof ook niet. Vetstof is een keus. Suiker toevoegen dateert nog van toen gist nog niet zolang bestond. Tegenwoordig is de droge gist zo sterk dat het altijd wel werkt. Zo kun je het ook gewoon met zout toevoegen in het water wat eerder echt niet kon. Maar het werkt gewoon. Als ik pizza ga bakken kneed ik niet eens, ik doe warm water, bloem, gist, zout en eventueel wat olie in een emmer en mix het totdat alle droge bestanddelen zijn opgenomen. Dan ongeveer 3 uur wegzetten. Het deeg rijst en vlak voordat het gaat inzakken in de koelkast. Dat stopt het rijsproces. Dat laten koelen tot de volgende ochtend en dan bolletjes afwegen en opbollen en terug in de koelkast. Uurtje voordat ik ga bakken uit de koelkast en dat is het. Perfecte bodems!mutsje schreef:Er is niks mis met gist reageerde alleen op het stukje dat het alleen meel water en zout bevat. Echter mis je dan nog eigenlijk 3 basis zaken. gist, suiker en boter
Maar je kunt er ook gewoon broodjes van bakken natuurlijk!