Pagina 101 van 102

Re: Man en mes

Geplaatst: ma 18 nov 2024, 18:39
door omeCoffee
gilleko B. schreef:
bobbee schreef:Prachtig mes en zo makkelijk vlijmscherp te houden. Jammer dat hij was uitverkocht.
Ja was scherpe prijs, ik had dan klaarblijkelijk de laatste, en idd, dat koolstofstaal is makkelijk scherp te houden. Ben er blij mee, vanavond snijen geblazen! Hij heeft zoëven zijn werk goed gedaan bij maken van de salsa.
Afbeelding
Afbeelding
Grappig, een mes met een scherpe prijs…

Re: Man en mes

Geplaatst: ma 18 nov 2024, 20:33
door gilleko B.
omeCoffee schreef:
gilleko B. schreef:
bobbee schreef:Prachtig mes en zo makkelijk vlijmscherp te houden. Jammer dat hij was uitverkocht.
Ja was scherpe prijs, ik had dan klaarblijkelijk de laatste, en idd, dat koolstofstaal is makkelijk scherp te houden. Ben er blij mee, vanavond snijen geblazen! Hij heeft zoëven zijn werk goed gedaan bij maken van de salsa.
Afbeelding
Afbeelding
Grappig, een mes met een scherpe prijs…
Afbeelding


Afbeelding



Re: Man en mes

Geplaatst: di 19 nov 2024, 11:40
door Joste
gilleko B. schreef:
omeCoffee schreef:
gilleko B. schreef:Ja was scherpe prijs, ik had dan klaarblijkelijk de laatste, en idd, dat koolstofstaal is makkelijk scherp te houden. Ben er blij mee, vanavond snijen geblazen! Hij heeft zoëven zijn werk goed gedaan bij maken van de salsa.
Afbeelding
Afbeelding
Grappig, een mes met een scherpe prijs…
Afbeelding


Afbeelding
Heel veel plezier ermee! Maar dat gaat vast en zeker lukken. En leuk om het andere mes weer door te geven
Afbeelding



Re: Man en mes

Geplaatst: ma 07 apr 2025, 11:56
door FrancisPavoni
Van mijn broer heb ik een Japans mes kado gekregen. Ik moet alleen zelf kiezen welke ik wil:

- Gyuto
- Santoku
- Nakiri

Ik heb al een Herder RVS Santoku en een Herder carbon groentemes (Yatakan).
Ik neig naar de Nakiri. Welke zouden jullie doen? Vlees en vis snijd ik nooit danwel zelden.

Re: Man en mes

Geplaatst: ma 07 apr 2025, 12:52
door bobbee
Heel erg persoonlijk en hoe je snijd maar ik zou zelf voor een allround Kiritsuke kiezen. Staat er alleen niet bij...

Re: Man en mes

Geplaatst: ma 07 apr 2025, 13:13
door ErikvW
Ik heb voorheen mijn groentes gesneden met een Santuko, maar doe dat nu met een Nakiri. Ik vind de laatste beduidend fijner maar minder multi-functioneel. Omdat je al een collectie heb zou ik gaan voor de specialistisch Nakiri.

Re: Man en mes

Geplaatst: wo 09 apr 2025, 09:07
door gilleko B.
Tis wat Bobbe zegt, tis heel persoonlijk. Maar hier wordt ook bij alleen maar groentes en fruit gesneden. Ik gebruik het meeste de Nakiri hiervoor. Hoog lemet werkt voor mij makkelijker met houding katteklauwtje aan de linkerhand. Komkommers, courgettes in de lengte doormidden en dan is het mogelijk snel halve maantjes te hakken te snijden. Uien snipperen icm hoog lemet gaat dan ook makkelijk af. Maar dat vind ik.




Re: Man en mes

Geplaatst: za 12 apr 2025, 10:11
door FrancisPavoni
Het is de Nakiri geworden. Krijg hem over een week!

Re: Man en mes

Geplaatst: za 12 apr 2025, 16:16
door gilleko B.
FrancisPavoni schreef:Het is de Nakiri geworden. Krijg hem over een week!
Leuk, leuk als je een foto plaatst wanneer je het Japans snij-ijzer hebt.

Afbeelding



Re: Man en mes

Geplaatst: ma 19 mei 2025, 13:17
door FrancisPavoni
Dit is hem geworden. Een vlijmscherp mes van van Rangelrooij. Uiteraard gelijk in mijn duim gesneden tijden het schillen van een mango. Daar is ie niet geschikt voor :D ...