129
door Jaro
Naar aanleiding van dit topic ook maar eens aan het experimenteren geslagen.
Ik ben alleen, en gebruik dus altijd het single bakje, ook al weet ik dat met de double je een betere espresso maakt... Met de instellingen die ik had, kon ik een redelijk goede enkele espresso maken met de single, maar als ik dan een keer een dubbele maak (mijn zoon drinkt soms een cappuccino mee), dan loopt ie te snel door (slap).
Dus, eerst maar eens de molen fijner laten malen naar 18 gr voor een goede double. Toen die eenmaal goed stond, terug naar de single waarbij ik dus duidelijk minder koffie moet gebruiken. Dan komt inderdaad het stampen ter sprake, want dat gaat maar net vanwege het taps toelopende bakje (de standaard bakjes van Lelit (bianca)).
Uiteindelijk redelijk gelukt, al blijft de smaak altijd minder goed dan de double. Ik gebruik nu wel paar gram minder in de single, dus een mooie besparing met de toch wel dure koffie i.c.m. thuiswerken... (stuk of 5 a 6 per dag).