Pagina 148 van 648
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: za 11 mar 2017, 00:00
door bobbee
Moet ook wel die kneedmachines in een bakkerij. Opbollen etc gaat wel allemaal met de hand.
Wat me ook enorm opviel is hoe relaxed het daar gaat, ze gaan allemaal heel relaxed met elkaar om. Geen spanning, fijne sfeer.
Ik heb 10kg biologisch volkorenmeel​ en 10kg bloem meegenomen van de bakkerij. Ze verkopen dat daar ook aan particulieren, het volkorenmeel halen ze zelf uit Duitsland. Kost beide 1 euro per kg! Dus erg goedkoop, handig als je er in de buurt woont.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: za 11 mar 2017, 13:20
door bobbee
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: za 11 mar 2017, 13:35
door fransg
Dat is ook weer een voorbeeldig broodje dat zo van het schap zou vliegen als het in een winkel voor het grijpen lag.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 12 mar 2017, 11:07
door cremalover
Zwaar roggebrood met 3 soorten pitten en bier etc.
Voor Bvds.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 12 mar 2017, 11:12
door fransg
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: do 16 mar 2017, 12:06
door seels
Door dit topic heeel vaak bovenaan te zien staan in Tapatalk toch ook zin gekregen om eens een broodje te bakken.
Wat gebruiken jullie van machines? Of is het te doen met handen en een goede oven ? Op de moment weinig budget om dure kneders aan te schaffen vandaar mijn vraag.
Ik ben benieuwd
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: do 16 mar 2017, 12:49
door fransg
Hier geen machine, gewoon een beetje kneden met de hand en gewoon bakken in de oven die nu eenmaal in de keuken aanwezig was, een dertien-in-een-dozijn oventje. Wel uitsluitend en puur zuiver zuurdesem, dus geen gesteggel met gist, ook geen toegevoegde suikers om het rijzen een turboboost te geven, en merendeels volkorenmeel.
Als basis deze aanpak:
https://www.weekendbakery.com/posts/pai ... esembrood/
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: do 16 mar 2017, 12:52
door fransg
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: do 16 mar 2017, 15:33
door bobbee
Dat gaat weer leker!
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: do 16 mar 2017, 15:51
door fransg
Ja het wordt nu routine.
Laatst wat ijzerwaren in het bakje gedaan om hitte op te sparen en extra te stomen, maar dat pakte slecht uit. Op een of andere manier komt er een stank af van die (ongebruikte, schone) bouten en schroeven. Dus dat doen we niet meer. Dit broodje weer gewoon met alleen wat water in het bakje, geen rare geur meer.