Pagina 172 van 648

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 04 jul 2017, 00:56
door fransg
De carree is ook zeer raadselachtig.

Een "gevulde bodem", wat zou men zich daarbij voor moeten stellen.

En 'zwitserse room' is banketbakkersroom gemengd met slagroom, maar dan is 'zwitserse room met slagr.' dus dubbelop, net zoals vlaflip met vla of een omelet met ei.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 04 jul 2017, 01:08
door bobbee
Haha..! Het is waarschijnlijk maar klare koek!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 04 jul 2017, 11:57
door @3aan
@ Frans

Zwitserse room afgetopt met slagroom is niks mis mee, ik maak gevulde puntjes met Zwitserse room (samengesteld uit banketbakkersroom met slagroom) en daar slagroom overheen, niks mis met de benoeming van ingredienten.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 04 jul 2017, 12:07
door fransg
Je leest het niet goed

Maar maakt niet uit

Ik ben ruimdenkend en gun ieder zijn standpunt!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 04 jul 2017, 17:34
door R&B
fransg schreef:Je leest het niet goed
Waarschijnlijk wel, er staat nl. Zwitserse room én slagr.

Er staat dus niet:
fransg schreef: 'zwitserse room met slagr.'

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 04 jul 2017, 17:39
door fransg
Kijk maar even boven in de oorspronkelijke advertentie. Als je het nog eens leest wordt het duidelijk.

En als het niet duidelijk wordt, heeft het ook bijna geen zin dat ik het nog een keer uitleg.

We hebben het sowieso over een dubbelvette versnapering waar ouderen ver van moeten blijven.

En we moeten ook opletten dat we een goed voorbeeld geven aan de jeugdige leden van het forum, voorkomen dat die zich gaan afvragen waar de oudjes de energie vandaan halen om over een vette hap te kissebissen.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 04 jul 2017, 19:10
door mutsje
Doe mij maar een heel gesneden brood dan :P want die laatste valt het kwartje niet bij. Bij mij staat de eerste rijs alweer klaar om overgezet te worden na wat kneden in het rijsmandje. Daarna verhitten we het en hebben we een heel ongesneden brood vers uit de oven.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 04 jul 2017, 19:13
door fransg
Zo loopt alles weer goed!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 04 jul 2017, 20:52
door fransg
Nu even over wat anders dan steeds weer die "bladerdeeg bodem" die zogenaamd "gevuld" zou zijn met "zwitserse room en slagr" (zo kun je een woning ook een gevuld fundament noemen, gevuld met een luchtig geheel van meubel, huisdier en wezen) want daarover zijn we inmiddels wel uitgepraat:
'Ik denk dat ik Europese gluten wel mag eten'

Aaf schrijft over de glutenobsessie van haar Amerikaanse zus

COLUMN

Door: Aaf Brandt Corstius 4 juli 2017, 19:30


Mijn zus is in Amerika gediagnosticeerd met de glutenziekte. Niet met glutenallergie, want je kunt, zegt mijn zus, niet allergisch zijn voor gluten. En gluten is trouwens geen meervoud. Er bestaat niet zoiets als één gluut. Vertelde ze me. Je moet altijd gluten zeggen.

Ik wil niet denigrerend doen over de glutenziekte, ik ken een aantal mensen die absoluut geen gluten tolereren, maar het wonderlijke met mijn zus is dat ze zelf, nadat ze iemand het hele verhaal over haar glutenziekte heeft verteld, altijd toevoegt dat ze misschien ook wel helemaal geen glutenziekte heeft. Dat het alleen een experiment van haar Amerikaanse arts is om haar op een glutenvrij dieet te zetten.

En dan vraag ik mij af - stilzwijgend, want je moet familierelaties niet op de proef stellen - waarom het dan zo vaak over gluten gaat sinds zij waarschijnlijk, maar misschien ook wel helemaal niet, de glutenziekte heeft.

Als mijn zus iets ziet waar gluten in zitten, zegt ze: 'Dat mag ik niet.' Als ze iets ziet waar geen gluten in zitten, zegt ze: 'Dat mag ik wel. Want daar zitten geen gluten in.'

Als ze bij iemand binnenkomt, roept ze door de kamer: 'Ik heb zelf glutenvrij brood meegenomen!'

Als ze door de stad fietst, zegt ze soms zomaar ineens: 'Ik mag geen gluten.'

Misschien is het een bijwerking van de mogelijke glutenziekte dat je heel vaak het woord gluten zegt.

Ik begrijp ook wel hoe vervelend het moet zijn om waarschijnlijk glutenziekte te hebben. Vooral als je in Amerika woont en even in Nederland bent, alwaar het brood zoveel heerlijker, knisperiger en knapperiger is dan in Amerika. Dan zit je naar dat brood te kijken, je denkt aan die Amerikaanse arts, en je vraagt je af hoe erg het nou precies zou zijn om een sneetje brood te nemen, met een paar heerlijke plakjes boerenkaas erop.

Zo zat mijn zus aan onze ontbijttafel, op haar eerste dag terug in Nederland. Voor haar vriend, een volbloed Amerikaan die inmiddels doorheeft dat een Nederlandse boterham met kaas de grootste delicatesse ter wereld is, had ik vers brood en kaas gehaald. Hij at een flinke stapel boterhammen. Mijn zus keek toe en zei af en toe een zin waarin het woord gluten voorkwam. Ik had met haar te doen.

En toen zag ik een sprankeling in haar ogen. 'Ik denk dat ik deze week wel brood ga eten', zei ze. Ik keek haar verbaasd aan. Had ze het nu al een jaar in elke hoofd- en bijzin over gluten gehad, ging ze ineens brood eten, de as van het glutenkwaad.

'Ik denk dat ik alleen gevoelig ben voor Amerikaanse gluten', zei ze. 'Ja, ik denk dat ik Europese gluten wel mag eten.'

Ik heb er maar niets over gezegd.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 04 jul 2017, 21:33
door R&B
fransg schreef:Nu even over wat anders dan steeds weer die "bladerdeeg bodem" die zogenaamd "gevuld" zou zijn met "zwitserse room en slagr" (zo kun je een woning ook een gevuld fundament noemen, gevuld met een luchtig geheel van meubel, huisdier en wezen)
Nu heb je het over de "gevulde bodem", maar eerder had je het over de schijnbare dubbelop van "Zwitserse room en slagroom".
Die was niet terecht, vandaar dat @driaan wel gelijk toen hij aangaf dat je best iets kunt vullen met Zwitsers room én slagroom, zoals het ook in de advertentie staat. :)
Die