Hoi Koffiepraters,
Bas, gefeliciteerd met de aankoop, zelf verse bonenmalen is een belangrijke stap voorwaards
Wat betreft de overwegingen tussen Compac en Macap/Mazzer cs molens wil ik graag wat toevoegen voor toekomstige gebruikers.
Het onderwerp bouwkwaliteit (en dus duurzaamheid, levensduur, mogelijke reparaties) wordt volgens mij over het hoofd gezien. De Macap / Mazer molens zijn zeer robuust en professioneel gebouwd met stalen frame en onderdelen. Dat zie je direct terug aan het gewicht van die molens, de Macap MC4 weegt bijvoorbeeld 8,5 kg tegen de Compac van 5,5 kg (veel plastic gebruikt). Datzelfde zie ook bv bij de lichte Rocky. Dat is echt een klasse minder.
Zijn de lichtere kwaliteit molens ook een klasse goedkoper, dan zou er niks aan de hand zijn...dan kiest de gebruiker gewoon wat het best bij hem -en de espressomachine- past. Maar dat is dus niet zo. Die Compac zie ik voor 349 euro te koop staan, terwijl de Macap MC4 goedkoper is ...
Het knoeien met een doserless model is inderdaad een item. Ik zie de meeste thuisgebruikers toch vaker kiezen voor een model met opvangbak, dat werkt praktischer omdat je geknoeide koffie er weer terug in kan gooien. En je maalt gewoon nooit meer dan nodig is; per kopje vers malen is het beste. Je moet dus niet thuis die hele bak gaan volmalen waardoor je koffie veroudert
Tot slot ben ik het sterk eens met de mening dat je beter niet kan bezuinigen op je bonenmaler. Het is een zeer belangrijk onderdeel voor het bereiden van echte verse Italiaanse caffè
groeten,
Barista Rolf
http://www.casabarista.nl