Re: Welk Apparaat

21
Goedemorgen,

Ik heb gisteren het apparaat flink getest en zoals hier al voorspeld was mislukten mijn eerste bakkies.
Na wat speurwerk op internet vond ik op "thuis barista" een stuk over het instellen deze maler.
Nu bleek dat ik de maler verkeerd ingesteld had, morgen ga ik weer verder testen!

Re: Welk Apparaat

22
Ja, de instelling van je maler is cruciaal. Samen met de dosering bepaalt dat je doorloop. Toch houd ik ook mijn twijfel over die boontjes. Als je bonen te oud zijn kan je de instelling veranderen wat je wil, het zal nooit wat worden.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Welk Apparaat

24
Ha ha, nee dat gaat niet werken! Je maalsel moet qua fijnheid het midden houden tussen tafelzout en meel; kan je van tevoren al even checken.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Welk Apparaat

25
MartijnRidderkerk schreef:Ik heb nu Fascino bonen gemalen op 15 oktober, dus dat moet helemaal goed komen!
Ik hoop dat je hier "gebrand" bedoelde? :)
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30

Re: Welk Apparaat

27
Misschien kan je wat foto's plaatsen, of beter nog: filmpjes?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder