Pagina 211 van 648
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: ma 05 nov 2018, 22:18
door Wijmaar
bobbee schreef:@3aan schreef:bobbee schreef:Gisteravond een deeg proberen te draaien van 1500 gram maar dat ging niet lekker. Duidelijk dat je dit apparaat even goed moet leren kennen of vol storten met minimaal 1400 gram meel excl water etc...
Ik ga door en ben benieuwd of ik de santos onder knie krijg.
Nadat ik het gesprek met de Bakker had gehad ging het als vanzelf, daarvoor toch zeker een 15 kilo meel verkloot, dat haalde ik bij de Tangermarkt in den Haag, heel mooi meel voor 35 cent de kilo, dan gooi je hooguit €5,- in de vuilbak, van koffie heb ik wel meer gedoneerd aan het ronde archief.
Ik hoop dat je het met een betere vulling beter gaat doen, kan je de Santos bowl/schaal ook variabel remmen? Zoja dan zoveel remmen dat die net niet gaat opstropen.
Op een gegeven moment gaat je deeg glanzen en dan nog een paar minuten langer dan dat jezelf goed acht, dit bij brooddeeg, met Pizza is het heel anders, kan bijna niet fout gaan.
PS Bob, die Emmenaren hebben de Westlanders een aardig OOR aangenaaid, die rechtse rakker (wethouder) Bouke Arends, krijgen wij nu als Burgervader, de bedreigingen ontdoken, het zijn hier ook geen Lieverdjes, wij hebben ook rooien maar dan vooral tomaten en paprika's etc. Die lusten we met huid en haar (bietjes)
Ben aan het stoeien met de santos kneder Adriaan....zoals ik het nu ervaar? Hij zal wel een flinke learning curve hebben! Pfff, wat een draak van een machine. Denk dat ik hem maar op marktplaats zet.
Heb hem uiteindelijk toen niet gekocht, maar wel wat onderzoek naar gedaan. Lees vaak dat mensen even een aanloopperiode hebben met de Santos. Had deze link nog in Mn leeslijst staan:
https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?t=1276
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: ma 05 nov 2018, 22:55
door bobbee
Wijmaar schreef:bobbee schreef:@3aan schreef:Nadat ik het gesprek met de Bakker had gehad ging het als vanzelf, daarvoor toch zeker een 15 kilo meel verkloot, dat haalde ik bij de Tangermarkt in den Haag, heel mooi meel voor 35 cent de kilo, dan gooi je hooguit €5,- in de vuilbak, van koffie heb ik wel meer gedoneerd aan het ronde archief.
Ik hoop dat je het met een betere vulling beter gaat doen, kan je de Santos bowl/schaal ook variabel remmen? Zoja dan zoveel remmen dat die net niet gaat opstropen.
Op een gegeven moment gaat je deeg glanzen en dan nog een paar minuten langer dan dat jezelf goed acht, dit bij brooddeeg, met Pizza is het heel anders, kan bijna niet fout gaan.
PS Bob, die Emmenaren hebben de Westlanders een aardig OOR aangenaaid, die rechtse rakker (wethouder) Bouke Arends, krijgen wij nu als Burgervader, de bedreigingen ontdoken, het zijn hier ook geen Lieverdjes, wij hebben ook rooien maar dan vooral tomaten en paprika's etc. Die lusten we met huid en haar (bietjes)
Ben aan het stoeien met de santos kneder Adriaan....zoals ik het nu ervaar? Hij zal wel een flinke learning curve hebben! Pfff, wat een draak van een machine. Denk dat ik hem maar op marktplaats zet.
Heb hem uiteindelijk toen niet gekocht, maar wel wat onderzoek naar gedaan. Lees vaak dat mensen even een aanloopperiode hebben met de Santos. Had deze link nog in Mn leeslijst staan:
https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?t=1276
Dank je. Ik had dat topic ook gevonden, misschien oordeel ik te snel omdat op de filmpjes de bak ook niet continu dezelfde snelheid draait en ik daar wel mee bezig was, kom ik nu achter
Ik heb net dit deeg gedraaid :
Pizza style: Neapolitan
Dough balls: 12
Dough ball weight: 240 g
Hydration: 60 %
Leavening hours RT: 20 h
RT: 19°C
Computed doses:
Flour: 1689 g
Water: 981 g
Salt: 46 g
Yeast type: sourdough
Yeast: 164,17 g
Het deeg is ontzettend mooi geworden. Het vocht is opgenomen en het plakt niet, heel mooi egaal! Zie nu dat hij het wel heel goed doet. Ben benieuwd morgen naar het resultaat!
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: di 06 nov 2018, 11:25
door @3aan
Mooi dat het scheve torendeeg het al goed doet, ik dacht dat die nog wat natter mocht zijn ivm het stretchen van het balletje tot bodem, te droog kan die scheuren?
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: di 06 nov 2018, 11:38
door bobbee
Ik ken dit meel goed doordat ik er veel mee geëxperimenteerd heb. 60% gaat goed icm de lange fermentatietijd voor dit pizzadeeg Normaal gebruik ik beetje verse gist maar nu terug naar desem. Wil dat uiteindelijk 100% net zo luchtig hebben als met verse gist.
Net bolletjes gemaakt. Prachtig deeg!
We zullen zien vanavond...
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: di 06 nov 2018, 20:16
door bobbee
Het was een heerlijk desem deeg! Eigenijk perfect, zou dat door de santos komen?
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: di 06 nov 2018, 21:09
door @3aan
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 07 nov 2018, 08:10
door GuidovW
Mjum, mjum, mjum!
Lekker zeg!

Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 07 nov 2018, 11:09
door fransg
Nu zit ik hier te watertanden en nergens pizzae te bekennen!
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 07 nov 2018, 12:03
door Wijmaar
Ziet er heerlijk uit Bobbee! Waarin afgebakken?
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: wo 07 nov 2018, 12:05
door bobbee
@3aan schreef:Ziet er bijna professioneel uit, een paar dozen en een brommertje en je bent er helemaal klaar voor, heb je al lessen genomen met asociaal gedrag de weg op?
Ik doe mijn best.
GuidovW schreef:Mjum, mjum, mjum!
Lekker zeg!

Thanks
fransg schreef:Nu zit ik hier te watertanden en nergens pizzae te bekennen!
Je bent welkom!
Wijmaar schreef:Ziet er heerlijk uit Bobbee! Waarin afgebakken?
De geweldige Roccbox!