Pagina 233 van 649

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 07 mei 2019, 16:49
door cremalover
Mooie maler.Rond en glad afgewerkt.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 07 mei 2019, 16:50
door fransg
cremalover schreef: di 07 mei 2019, 16:44 Platte schijven?
Nog niet uit mekaar gehaald maar ik denk van wel.

Bobbee heeft er al eens uit mekaar gezien, die kan er meer van vertellen.
cremalover schreef: di 07 mei 2019, 16:44 Als je echt in de hobbie instapt ga je voor windaangedreven. :mrgreen:
Ja dat zou ik ook wel willen, men kan dan in zijn graanmalertje wonen, bovenin een goeie antenne voor de betere kotegolfontvangst, dan heb je verder niks nodig.

Beneden een ontvangstruimte waar de koffiebrander staat en waar men voor veel geld een espresso mag nemen.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 07 mei 2019, 16:56
door fransg
cremalover schreef: di 07 mei 2019, 16:44 Ik maal nu een jaar of 5 zelf maar ik vraag me nog steeds af wat het voordeel is.
Het voordeel is sowieso de 'looks' -- zo'n mooie molen maakt meer indruk op bezoek dan wanneer ik een zakje meel uit de kast trek.

Daar doen we het natuurlijk niet voor, maar het is mooi meegenomen.

Goed gereedschap is ook een genoegen.

En ik las online dat vers gemalen het beste is, aangezien door oxidatie en ranzig worden reeds gemalen meel al snel rotzooi is vergeleken met wat wij nu hebben.

Daar merk je niks van wellicht maar het is natuurlijk wel zo en dat geeft ook weer extra vreugde en tevredenheid.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 07 mei 2019, 17:23
door HanR
Voor af en toe pizza of pastadeeg geen eigen molen nodig. 50 meter verderop kunnen ze dat veel beter:
Afbeelding


Verstuurd vanaf mijn TA-1024 met Tapatalk


Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: di 07 mei 2019, 17:50
door fransg
Mooi zo'n kanjer naast de deur!

Heb ik hier niet, dus is het belangrijk een eigen molen te hebben. Dan kan ik op verjaardagen het gesprek subtiel op brood bakken brengen "is dat veel werk? (Nee hoor.) Zuurdesem, oh wat interessant dat deden we vroeger ook, ja toch Harry? En waar haal je het meel, WAT, maal je die ZELF? Ge-wel-dig! Har hoor je dat?" enzovoorts

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 08 mei 2019, 07:46
door bobbee
Mooi! Hij is binnen!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 08 mei 2019, 10:03
door fransg
"Nog beter is om het meel na het malen zo'n twee weken te laten rijpen, net zoals de molenaars dat vroeger deden, daar wordt de bakaard iets beter van.”

https://broodsmakelijk.nl/gereedschap/graanmolen

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 08 mei 2019, 10:37
door bobbee
Er wordt een hoop gepraat....

Lekker bakken zou ik zeggen. 5 tot 50% vers gemalen meel en rest aanvullen met bloem.

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 08 mei 2019, 10:42
door bobbee
https://youtu.be/1l3jsrae6vM

Luister even naar de tekst bij 1 min en 3:20 en het cirkeltje is weer rond.
Het hele filmpje is uiteraard perfect!

Re: Het grote broodbaktopic

Geplaatst: wo 08 mei 2019, 11:31
door fransg
Met zonder bloem