Pagina 236 van 649
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: vr 17 mei 2019, 14:14
door bobbee
cremalover schreef:Kortste rijstijden tot nu toe.
Voorrijs 1.5 uur.Narijs 1.5 uur
Rogge tarwe half volkoren
image-2019-05-17 (4).jpg
image-2019-05-17 (3).jpg
En hoe komt dat? Warm water en veel actieve desem gebruikt? Ook tevreden over structuur?
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: vr 17 mei 2019, 14:19
door cremalover
bobbee schreef: vr 17 mei 2019, 14:14
cremalover schreef:Kortste rijstijden tot nu toe.
Voorrijs 1.5 uur.Narijs 1.5 uur
Rogge tarwe half volkoren
image-2019-05-17 (4).jpgimage-2019-05-17 (3).jpg
En hoe komt dat? Warm water en veel actieve desem gebruikt? Ook tevreden over structuur?
Structuur is zeer mooi.
Ik doe ongeveer 150 gram starter op 500 gram meel.
Maar dat doe ik al jaren.Ik geef het deeg nu de volle lading warmte van het bovenste rek van de Pompeii.Zowel bij de voorrijs als in de rijskorf.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: vr 17 mei 2019, 15:46
door bobbee
Met dat rijskastje gaat het ook veel sneller. Ik ben dan vaak te laat...
Is dat half volkoren? Lijkt op de foto of er veel bloem inzit?
Ziet er prachtig uit!
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: vr 17 mei 2019, 15:52
door cremalover
bobbee schreef: vr 17 mei 2019, 15:46
Met dat rijskastje gaat het ook veel sneller. Ik ben dan vaak te laat...
Is dat half volkoren? Lijkt op de foto of er veel bloem inzit?
Ziet er prachtig uit!
260 gram zelfgemalen tarwe,100 Gr roggebloem en 140 gram tarwebloem Diamant profi
.
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 19 mei 2019, 15:29
door cremalover
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 19 mei 2019, 16:23
door bobbee
Meel: 606 g (vers gemalen 300 gram / 306 gram bloem)
Water:376 g (62%)
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: zo 19 mei 2019, 16:52
door fransg
Mooi!
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: ma 20 mei 2019, 12:38
door fransg
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: ma 20 mei 2019, 13:43
door fransg
100g volkorenmeel van de biologische winkel door het eigen volkorenmeel heen en lijnenzaad erdoor
Rijskast goed nat/vochtig gehouden
Re: Het grote broodbaktopic
Geplaatst: di 21 mei 2019, 14:01
door cremalover