Pagina 242 van 649

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 26 jun 2019, 10:32
door cremalover
bobbee schreef: wo 26 jun 2019, 10:27 Eerst bulk rijs en daarna opgebold ongeveer 4 a 5 uur voor het bakken. Totaal rijstijd alles bijelkaar was 8 uur.
En daarna rol je uit,belegt ze en schuift ze gelijk de oven in?
Of laat je ze met de topping erop ook nog even buiten de oven liggen?

Structuur van je deeg ziet er super uit.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 26 jun 2019, 10:41
door bobbee
Dank je.
Is heel mooie bloem. Caputo Nuvola super. Type 0 met hoge W-waarde. (maar bloem van de lidl doet het eigenijk ook al heel goed)

De deegbol druk je uit met je vingers van het midden naar buiten en laat een rand rondom onaangetast. Dat wordt door dikke rand. Dan beleggen en de oven in.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: wo 26 jun 2019, 20:18
door bobbee
cremalover schreef:
bobbee schreef: wo 26 jun 2019, 10:27 Eerst bulk rijs en daarna opgebold ongeveer 4 a 5 uur voor het bakken. Totaal rijstijd alles bijelkaar was 8 uur.
En daarna rol je uit,belegt ze en schuift ze gelijk de oven in?
Of laat je ze met de topping erop ook nog even buiten de oven liggen?

Structuur van je deeg ziet er super uit.
https://youtu.be/h75bxDwT1Ko

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 27 jun 2019, 14:07
door DeepnGroond
Levain blond, Franse T65 bloem.
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 27 jun 2019, 14:55
door fransg
een broodgebakje!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 27 jun 2019, 15:27
door bobbee
Lekker!

Vandaag deze gebakken. Gisteravond gestart, biologische rogge, vers gemalen met de mockmill biologisch volkoren en type 1050.

Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 27 jun 2019, 15:56
door cremalover
Krustenbrot.
Niks zo lekker als rogge.Echt brood.
Ik eet meestal rogge.Zoveel meer smaak.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 27 jun 2019, 15:59
door bobbee
cremalover schreef:Krustenbrot.
Niks zo lekker als rogge.Echt brood.
Ik eet meestal rogge.Zoveel meer smaak.
Ja daar ben ik ook sinds kort achter. De geur alleen al van het deeg, ontzettend zoet fris luchtje. Heerlijk, veel lekkerder dan alleen bloem.
Afbeelding
Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 27 jun 2019, 22:20
door mutsje
Hier kleine bijdrage komt van een lid van het forum van tweakers.net en is helaas te jong overleden. 2 soorten deeg voor pizza bodems. Vooral die je een dag van te voren moet klaar maken is erg lekker en luchtig.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 27 jun 2019, 22:44
door bobbee
Maximus tg toch?