Pagina 4 van 4
Re: Niet doen....
Geplaatst: di 21 nov 2023, 17:50
door fransg
cremalover schreef: di 21 nov 2023, 17:40
Net de rijst in de wasbak af gegoten.Vergeten vergiet er in te zetten.
Geniaal
Wij hebben een rijstekoker, rijst erin, water erbij, na een tijdje is de rijst klaar en water is weg.
Ideaal
Re: Niet doen....
Geplaatst: di 21 nov 2023, 20:24
door gilleko B.
Wat ik allemaal hoor van Cremalover, ik hoop dat dit niet de eerste symptomen zijn

️
Re: Niet doen....
Geplaatst: wo 22 nov 2023, 07:56
door cremalover
gilleko B. schreef: di 21 nov 2023, 20:24
Wat ik allemaal hoor van Cremalover, ik hoop dat dit niet de eerste symptomen zijn
️
Inderdaad.
Re: Niet doen....
Geplaatst: wo 22 nov 2023, 07:56
door cremalover
fransg schreef: di 21 nov 2023, 17:50
cremalover schreef: di 21 nov 2023, 17:40
Net de rijst in de wasbak af gegoten.Vergeten vergiet er in te zetten.
Geniaal
Wij hebben een rijstekoker, rijst erin, water erbij, na een tijdje is de rijst klaar en water is weg.
Ideaal
IMG_7691.JPG
Weer een ding in de keuken er bij Frans.Geen plek voor.
Re: Niet doen....
Geplaatst: wo 22 nov 2023, 09:43
door Joste
Ik werk altijd met ruim 1,5 x volume water tegen 1× volume rijst. Dat op een laag vuur aan de kook brengen. Niet helemaal droog koken en laatste 5 à 10 minuten zonder vuur eronder laten staan. Dan hoef je nooit af te gieten.
Mijn vrouw heeft van haar javaanse moeder weer geleerd op wel af te gieten. Vele wegen leiden naar Rome...
Re: Niet doen....
Geplaatst: wo 22 nov 2023, 12:12
door bobbee
Joste schreef:Ik werk altijd met ruim 1,5 x volume water tegen 1× volume rijst. Dat op een laag vuur aan de kook brengen. Niet helemaal droog koken en laatste 5 à 10 minuten zonder vuur eronder laten staan. Dan hoef je nooit af te gieten.
Mijn vrouw heeft van haar javaanse moeder weer geleerd op wel af te gieten. Vele wegen leiden naar Rome...
Precies. Zo werkt het ook alhoewel het per rijstssoort kan verschillen en zo werkt de rijstkoker ook. Dat membraampje wat erin zit schakelt de koker uit bij bepaalde temperatuur.