Pagina 302 van 648

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 09 jul 2020, 09:17
door gilleko B.
Ondanks het platte kijkt het wel vrolijk uit zijn ogen

Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk


Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 09 jul 2020, 09:42
door fransg
Ja zo ziet men maar, een cup D is niet noodzakelijk om gelukkig te worden.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 09 jul 2020, 13:25
door cremalover
fransg schreef: do 09 jul 2020, 00:01 Een vriendin had speltenmeel over, heb ik gebruikt, is wel beetje plat broodje geworden

spelten-01-IMG_0966-200708.jpg
Speltbrood rijst altijd wat minder.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 09 jul 2020, 13:33
door fransg
cremalover schreef: do 09 jul 2020, 13:25 Speltbrood rijst altijd wat minder.
Er zit wel wat lucht in

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 09 jul 2020, 21:25
door Wijmaar
fransg schreef:
cremalover schreef: do 09 jul 2020, 13:25 Speltbrood rijst altijd wat minder.
Er zit wel wat lucht in
speltensnee-01-IMG_4628-200709.jpg
Ziet er lekker uit, ik combineer spelt vaak met wat witte bloem om het ook wat meer lucht te geven.

Vandaag een nieuwe poging voor een ander stokbrood recept gedaan, en met resultaat. De Präsidentenbaguette. WOW! Maakt de naam dubbel en dwars waar, wat een fantastische baguette! Super krokante en dunne korst, heerlijk luchtig kruim en een fantastische zoetige/hartige smaak (het proefpanel beschreef het als croissant achtig)

Het is een relatief simpel recept, wat lang moet rijpen in de koelkast. https://www.ploetzblog.de/2013/02/16/le ... -und-2006/

Het deeg was bij mij na 40h bij 3 graden in de koelkast nog weinig gerezen, dus heb het vanochtend nog een paar uurtjes bij 24 graden laten rijzen en toen weer naar de koelkast verhuisd om ze gekoeld te kunnen vormen.

Vormen weer gedaan volgens de methode van https://youtu.be/4yp8UhNnj-w .

Het recept levert nu drie deegstukken van 200g, ik ga de volgende keer iets hoger zitten omdat ik de stokbroden nu iets te dun vind.

Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 09 jul 2020, 21:31
door fransg
prachtig!! het wachten waard

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 09 jul 2020, 22:17
door cremalover
Net uit de oven.
Zelfgemalen Emmer tarwe en t80. Boter op laten smelten,hagelslag...gebakje.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 09 jul 2020, 22:25
door fransg
Pracht productie

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: do 09 jul 2020, 22:41
door bobbee

Wijmaar schreef:
Vandaag een nieuwe poging voor een ander stokbrood recept gedaan, en met resultaat. De Präsidentenbaguette. WOW! Maakt de naam dubbel en dwars waar, wat een fantastische baguette! Super krokante en dunne korst, heerlijk luchtig kruim en een fantastische zoetige/hartige smaak (het proefpanel beschreef het als croissant achtig)

Het is een relatief simpel recept, wat lang moet rijpen in de koelkast. https://www.ploetzblog.de/2013/02/16/le ... -und-2006/
Prachtig!!!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Geplaatst: vr 10 jul 2020, 11:38
door gilleko B.
fransg schreef:Ja zo ziet men maar, een cup D is niet noodzakelijk om gelukkig te worden.
Afbeelding


Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk