Pagina 48 van 648

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: za 17 dec 2016, 14:57
door mutsje
Die is inderdaad heel erg mooi geworden , kunnen we niet in de leer bij broodbakker Frans :)

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: za 17 dec 2016, 15:00
door fransg
bobbee schreef:MOOI!!!!!!!
Dank! Hij ligt op jouw 'schietplank' ;-)

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: za 17 dec 2016, 15:30
door fransg
Van binnen:
brood3-inside-1000-01-L1030093-17-december-2016.jpg

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: za 17 dec 2016, 15:34
door bobbee
Nou, het ligt niet aan de plank... ;)

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: za 17 dec 2016, 15:41
door cremalover
fransg schreef:Van binnen:
brood3-inside-1000-01-L1030093-17-december-2016.jpg
Top.

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: za 17 dec 2016, 15:46
door fransg
dank!

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: za 17 dec 2016, 17:05
door @3aan
Brood uit blik, over een uurtje aansnijden.

Afbeelding


Afbeelding

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: za 17 dec 2016, 17:09
door bobbee
En dat is brood met alleen desem? Zonder ondersteuning van een beetje gist?

Re: RE: Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: za 17 dec 2016, 17:27
door @3aan
bobbee schreef:En dat is brood met alleen desem? Zonder ondersteuning van een beetje gist?
Alleen Desem! Maar bijeen gevoegd volgens de link die jij eerder gaf van het meiske!

Dus eerst 100 gram starter en daarbij 100 gram tarwevolkorenmeel en 100 gram roggemeel, door de starter vermengd en toen 600 gram lauw water en 30 gram suikerbietenstroop, alles helemaal losgeklopt en geroerd, uurtje laten staan en toen in 3 etappes 750 gram tarwebloem toegevoegd, weggezet om te rijzen in een kom en toen ik het wilde doorslaan behoorlijk nat nog, weer 150 gram bloem er doorheen gewerkt, weer weggezet en na een uur doorgeslagen, de rijs was zeker drievoudig en nog te nat, weer 100 gram en toen de koelkast in kerntemperatuur was vanmorgen 10 graden en een volle bak, toen 12 gram zout door 100 gram meel gemengd en wedetom toegevoegd, inmiddels waren de rijsmanden binnengekomen uitgebrand en gebruikt, de foto's laten het zien, toch maar een blik van 30 cm gepakt erin gefrommeld en in de voorverwarmde oven 270 graden, geplaatst en temp naar 220 en 18 minuten op 50 gezet, dan kan die op de timer doorlopen, totaaltijd 42 minuten.

Re: RE: Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

Geplaatst: za 17 dec 2016, 17:43
door cremalover
@3aan schreef:
bobbee schreef:En dat is brood met alleen desem? Zonder ondersteuning van een beetje gist?
Alleen Desem! Maar bijeen gevoegd volgens de link die jij eerder gaf van het meiske!

Dus eerst 100 gram starter en daarbij 100 gram tarwevolkorenmeel en 100 gram roggemeel, door de starter vermengd en toen 600 gram lauw water en 30 gram suikerbietenstroop, alles helemaal losgeklopt en geroerd, uurtje laten staan en toen in 3 etappes 750 gram tarwebloem toegevoegd, weggezet om te rijzen in een kom en toen ik het wilde doorslaan behoorlijk nat nog, weer 150 gram bloem er doorheen gewerkt, weer weggezet en na een uur doorgeslagen, de rijs was zeker drievoudig en nog te nat, weer 100 gram en toen de koelkast in kerntemperatuur was vanmorgen 10 graden en een volle bak, toen 12 gram zout door 100 gram meel gemengd en wedetom toegevoegd, inmiddels waren de rijsmanden binnengekomen uitgebrand en gebruikt, de foto's laten het zien, toch maar een blik van 30 cm gepakt erin gefrommeld en in de voorverwarmde oven 270 graden, geplaatst en temp naar 220 en 18 minuten op 50 gezet, dan kan die op de timer doorlopen, totaaltijd 42 minuten.
Wat een gedoe.
Bij mij moet het met zo min mogelijk werk.